بر اساس یافتههای جدید باستانشناسان، به نظر میرسد یکی از خویشاوندان باستانی انسان، اجساد مردگان خود را به خاک میسپرده و روی دیوار غارها نقش و نگار حک میکرده است، کارهایی که انجام آن توسط موجودی با مغز کوچک شگفتانگیز است.
به گزارش آسوشیتدپرس، بقایای فسیلشده این گونه انسان باستانی، به نام هومو نالدی (انسان نالدی)، یک دهه پیش در غارهای زیرزمینی آفریقای جنوبی کشف شد. اکنون، پژوهشگران میگویند شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد این گونه قادر به انجام کارهای پیچیدهای بوده که تاکنون تنها در گونههای دیگر تیره انسان هایی که مغز بزرگتری داشتند، دیده شده است.
لی برگر، انسان شناس، که رهبری تحقیقاتی را که بودجه آن توسط انجمن نشنال جئوگرافیک تامین شده، بر عهده دارد، به آسوشیتدپرس گفت: «ما در اینجا با یک کشف قابل توجه روبرو هستیم»، آن هم برای گونهای که اندازه مغز آن یک سوم مغز انسان امروزی است.
آقای برگر و همکارانش یافتههای خود را در مطالعاتی که نتایج آن روز دوشنبه به صورت آنلاین منتشر شد، توصیف کردهاند.
این پژوهش هنوز تحت داوری همتا قرار نگرفته است و برخی از دانشمندان که در این مطالعه نقش نداشتند فکر میکنند که شواهد بیشتری برای به چالش کشیدن آن چه در مورد چگونگی تکامل تفکر پیچیده انسانها میدانیم لازم است.
ریک پاتس، مدیر برنامه ریشه انسانهای مؤسسه اسمیتسونین آمریکا که در این مطالعه نقشی نداشت، گفت: «هنوز چیزهای زیادی برای کشف کردن وجود دارد.»
«هومو نالدی» گونه نسبتاً جدیدی است که به نیانامه سرده انسان اضافه شده است. سرده انسان شامل اجداد مستقیم ما و سایر خویشاوندان منقرض شدهای است که روی دو پا راه میرفتند.
برگر و تیمش گونه «هومو نالدی» را در سال ۲۰۱۵ معرفی و به سرده انسان امروزی نسبت دادند.
این امر کمی پس از کشف فسیلهای دستکم ۱۵ گونه انسان باستانی که حدود ۳۰۰ هزار سال پیش میزیستند، در سیستم غاری «ستاره رو به اوج» در نزدیکی ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی بود.