گزارش «واشنگتن پست» از اهداف احتمالی اسرائیل در حمله به مراکز نظامی، نفتی و هسته‌ای ایران

آرشیو 

نشریه «واشنگتن پست» روز جمعه ۴ آبان در گزارشی مفصل به بررسی برخی از اهداف احتمالی اسرائیل در حمله به ایران پرداخته است؛ حمله‌ای که به عنوان پاسخی به حمله موشکی گسترده سه هفته پیش جمهوری اسلامی به اسرائیل مطرح شده است.

طبق گزارش واشنگتن پست، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پی درخواست جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرده است که اسرائیل به مراکز نظامی ایران حمله اما از هدف قرار دادن مراکز هسته‌ای و نفتی اجتناب خواهد کرد.

با این حال، مقامات اسرائیلی تأکید کرده‌اند که انتخاب اهداف بر اساس «منافع ملی» اسرائیل صورت خواهد گرفت، نه براساس توصیه‌های آمریکا.


مراکز نظامی

یک مقام پیشین آمریکایی به واشنگتن‌پست گفته است که حمله به مراکز نظامی ایران، نه‌ تنها خواسته بایدن را برآورده می‌کند، بلکه مزایای عملیاتی نیز برای اسرائیل دارد و توانایی ایران برای حمله تلافی‌جویانه را کاهش می‌دهد.

او همچنین حمله به سایت‌های موشکی ایران را «گزینه‌ای منطقی» برای اسرائیل می‌داند. پایگاه‌های موشکی در تبریز، کرمانشاه، امام در غرب ایران، و بندرعباس در جنوب کشور از جمله سایت‌هایی هستند که در این گزارش به آن‌ها اشاره شده است.

به عقیده کارشناسان، سایت‌های موشکی در غرب ایران به دلیل نزدیکی به اسرائیل اهمیت بیشتری دارند. همچنین گزارش شده که آخرین حمله ایران به اسرائیل با شلیک بیش از ۱۸۰ موشک انجام شده و احتمالاً سایت‌های موشکی ایران بیشتر از آنچه تصور می‌شد، وجود دارد.

مراکز نفتی

در ادامه، واشنگتن پست به بررسی امکان حمله اسرائیل به مراکز نفتی ایران پرداخته است، اگرچه دولت بایدن با چنین حمله‌ای موافق نیست. حمله به مراکز نفتی می‌تواند ایران را با مشکلات اقتصادی جدی مواجه کند، زیرا تهران به‌شدت به درآمدهای نفتی وابسته است.

به عقیده کارشناسان، حمله به مراکز متعدد نفتی ایران به دلیل پراکندگی آن‌ها شاید تأثیر چندانی نداشته باشد؛ اما حمله به زیرساخت‌های کلیدی مانند اتصالات خط لوله و ایستگاه‌های پمپاژ می‌تواند انتقال نفت ایران را برای مدت طولانی مختل کند.

مراکز هسته‌ای

واشنگتن پست همچنین به بررسی امکان حمله اسرائیل به مراکز هسته‌ای ایران پرداخته است. تأسیسات هسته‌ای در اصفهان و فُردو بین تهران و قم از جمله اهداف احتمالی هستند. با این حال، دولت بایدن به‌شدت با چنین حمله‌ای مخالف است و آن را به عنوان یک اقدام مخاطره‌آمیز در منطقه تلقی می‌کند.