لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۴

بلینکن: حکومت ایران و حزب‌الله مانع برقراری امنیت و ثبات در لبنان نشوند


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه در لندن طی دیدارهای جداگانه با مقامات ارشد سه کشور لبنان، اردن، و امارات متحده عربی، بر لزوم اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تاکید کرد.

بلینکن در دیدار با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، گفت ایالات متحده به یک راه‌حل دیپلماتیک مبتنی بر قطعنامه ۱۷۰۱ به منظور پایان‌دادن به درگیری‌ها در لبنان و بازگشت آوارگان لبنانی و اسرائیلی به خانه‌هایشان در دو سوی «خط آبی» متعهد است.

دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، در لندن پایتخت بریتانیا، جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳
دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، در لندن پایتخت بریتانیا، جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تصریح کرد آمریکا از دولت لبنان و نهادهای آن از جمله ارتش حمایت می‌کند.

او ضمن ابراز نگرانی مجدد نسبت به کشته‌شدن غیرنظامیان تاکید کرد که نباید حکومت ایران و حزب‌الله مانع برقراری امنیت و ثبات در لبنان شوند.

بلینکن همچنین حمایت آمریکا از صلح‌بانان سازمان ملل در لبنان و لزوم تامین ایمنی و امنیت آنها را یادآور شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با ایمن صفدی، همتای اردنی خود، بر اهمیت پایان دادن به جنگ در غزه، آزادی تمام گروگان‌ها، کاهش دردهای فلسطینیان، و تامین مایحتاج اساسی ساکنان غزه تاکید و از نقش‌آفرینی اردن در این زمینه قدردانی کرد.

دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، در لندن پایتخت بریتانیا، جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳
دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، در لندن پایتخت بریتانیا، جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳

بلینکن در دیدار با صفدی همچنین بر لزوم یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک مبتنی بر قطعنامه ۱۷۰۱ به منظور پایان‌دادن به درگیری‌ها در لبنان و بازگشت آوارگان لبنانی و اسرائیلی به خانه‌هایشان در دو سوی «خط آبی» تاکید کرد.

آنتونی بلینکن همچنین در دیدار با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات، تلاش‌ها برای پایان‌دادن به جنگ در غزه، آزادی تمام گروگان‌ها، و آینده غزه پس از پایان جنگ را به بحث گذاشت.

دیپلمات ارشد آمریکا در ارتباط با لبنان نیز موضع آمریکا مبنی بر لزوم یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک مبتنی بر قطعنامه ۱۷۰۱ به منظور پایان‌دادن به درگیری‌ها در لبنان و بازگشت آوارگان لبنانی و اسرائیلی به خانه‌هایشان در دو سوی «خط آبی» را تکرار کرد.

آنتونی بلینکن طی روزهای گذشته برای یازدهمین بار از زمان حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس، به خاورمیانه سفر و با مقامات ارشد اسرائیلی، سعودی، و قطری دیدار و گفت‌وگو کرد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر که عمدتا غیرنظامی بودند، به گروگان گرفته شدند.

هنوز ۱۰۱ گروگان ربوده‌شده توسط حماس و دیگر ستیزه‌جویان فلسطینی در غزه هستند و تخمین زده شده که دست‌کم یک‌سوم آنها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

اسرائیل در شمال نیز با اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی حزب الله لبنان، درگیر بوده است. حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین، را از پا در آورده است.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG