روزجهانی معلم و گلایه های کانون صنفی معلمان ایران

روزجهانی معلم و گلایه های کانون صنفی معلمان ایران

کانون صنفی معلمان در بیانیه ای که به مناسبت روز جهانی معلم صادر کرده ، از برخی کاستی ها در حوزه ی آموزش و پرورش در ایران انتقاد کرد.

در بخشی از این بیانیه به تعداد کودکان باز مانده از تحصیل اشاره شده و آمده است: «... با اینکه تعداد افراد ۷ تا ۱۹ سال ، بیش از ۱۹ میلیون نفر است اما امسال تعداد دانش آموزان ، ۱۲ میلیون نفر است و این یعنی اینکه حدود ۷ میلیون کودک ایرانی در حال تحصیل نیستند...»

کانون صنفی معلمان ، ریشه مشکل را در وضعیت اقتصادی ایران می داند و عملکرد اقتصادی دولت را مورد انتقاد قرار می دهد. به عقیده برخی از فعالان آموزشی در ایران ، بخشی از مشکلات ناشی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش دولت است.

نسخه تلویزیونی گزارش صدای آمریکا را اینجا ببینید

یک عضو نزدیک به کانون صنفی معلمان به صدای آمریکا گفته که عملکرد دولت نه تنها از مشکلات معلمان نکاسته که بر آن افزوده است.

این فعال آموزشی گفته است:« در بحث برابری جنسیتی ما دچار مشکلاتی هستیم. اکنون دولت در مدارس طرح تفکیک جنسیتی در مدارس را دنبال می کند که نص صریح نابرابری جنسیتی است. »

وی افزوده است:« محتوای کتب آموزشی بصورت سلیقه ای در حال تغییر است».

یک عضو نزدیک به کانون صنفی معلمان ، دولت را در مشکلات آموزشی ایران مسوول می داند

این عضو نزدیک به کانون صنفی معلمان یادآور شده است:« مشکلی که دولت هنوز نتوانسته آن را حل کند ، مسایل معیشتی معلمان است. هر روز که می گذرد شکاف بین درآمد معلمان و هزینه های زندگی بیشتر می شود. »

این فعال آموزشی با اشاره به نقش دولت در مشکلات معلمان می گوید : «بخشی از مشکلات معلمان محصول بی توجهی دولت به قوانین است و در حال حاضر دولت مصوبه مجلس تحت عنوان قانون مدیریت خدمات کشوری را مورد توجه قرار نمی دهد. این وضعیت بد اقتصادی ناشی از عملکرد دولت است و در حالیکه بعضی ها سه هزار میلیارد تومان اختلاس می کنند بعضی ها از حداقل ها برای به مدرسه رفتن محروم اند. »

کانون صنفی معلمان یکی از تشکل های فعالان حقوق معلمان است که بیشتر به جنبه های صنفی می پردازد اما قوه قضاییه و دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران ، بارها ، اعضای هیات مدیره آن را احضار و بازداشت کرده اند.

مقامای امنیتی ایران ، این گروه را به فعالیت سیاسی متهم می کنند اما کانون صنفی معلمان این اتهام را رد کرده است.

کانون صنفی معلمان در بخش پایانی بیانیه اش از معلمان زندانی یاد کرده است. در این بیانیه از رسول بداقی ، محمد داوری،عبداله مومنی وعلی پورسلیمان به عنوان معلمان در بند یاد شده است. برخی از این معلمان در اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ بازداشت شدند و هنوز در زندان هستند.