لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۳

نگرانی جدی شیرین عبادی و سازمان های بین المللی از احتمال تصویب قانون محدودیت نهادهای جامعه مدنی ایران


نگرانی جدی شیرین عبادی و سازمان های بین المللی از احتمال تصویب قانون محدودیت نهادهای جامعه مدنی ایران
نگرانی جدی شیرین عبادی و سازمان های بین المللی از احتمال تصویب قانون محدودیت نهادهای جامعه مدنی ایران

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» تصمیم مجلس شورای اسلامی ایران را در نادیده گرفتن نگرانی های سازمان های جامعه مدنی مستقل در مورد لایحه پیشنهادی توقف فعالیت های نهادهای مدنی مستقل در ایران، محکوم کرده است.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بیانیه ای که روز یکشنبه (۱۰ آوریل) منتشر کرد می نویسد شیرین عبادی، وکیل دادگستری و برنده جایزه صلح نوبل و ۹ سازمان مدافع حقوق بشر و حقوق کارگری نسبت به تصمیم مجلس ایران در بررسی تصویب لایحه قانونی که با هدف توقف فعالیت های جامعه مدنی مستقل در کشور تدوین شده، ابراز نارضایتی عمیق کرده اند.

«لایحه تاسیس و نظارت بر سازمان های غیردولتی» در حال حاضر در مراحل نهایی بررسی در شورای مشورتی اسلامی مجلس ایران قرار دارد.

براساس بیانیه این کمپین، با وجود مخالفت شدید نهادهای جامعه مدنی در کشور که فعالیت های آن ها به شدت تحت تاثیر تصویب این قانون قرار می گیرد، مفاد کلیدی آن که استقلال سازمان های مستقل جامعه مدنی را به شدت محدود می کند، به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است.

سازمان های فعال در زمینه حقوق بشر، محافظت از محیط زیست، مدافع حقوق زنان، نهادهای خیریه و سازمان های ویژه معلولان جسمی و ذهنی، انجمن های حرفه ای معلمان و کارفرمایان از جمله نهادهایی هستند که فعالیت های آن ها با تصویب این قانون محدود خواهند شد.

این فعالان حقوق بشر اقدام مجلس را نقض استانداردهای بین المللی آزادی تجمع و تشکل های مدنی خوانده اند که ایران به اجرای آن ها متعهد شده است.

این ۹ نهاد بین المللی و ایرانی مدافع جامعه مدنی و حقوق بشر به همراه خانم عبادی از نمایندگان مجلس ایران خواسته اند تا با تصویب این لایحه قانونی مخالفت کنند.

عفو بین الملل، سازمان دیده بان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی حقوق بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، نهاد نظارتی محافظت از مدافعان حقوق بشر، شاخه ایرانی فدراسیون بین المللی حقوق بشر، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و آموزش بین المللی از جمله نهادهایی هستند که خواستار عدم تصویب این لایحه قانونی در مجلس ایران شده اند.

این ۹ سازمان بین المللی در مورد تصویب این قانون خاطرنشان کرده اند: «مقامات ایران از طریق این قانون قصد دارند تا در برهه زمانی که همه نهادهای جهانی با یکدیگر همکاری و همبستگی دارند، فعالان ایرانی را منزوی کنند.»

این نهادها تاکید کرده اند «جامعه مدنی یک تهدید قلمداد نمی شود و بلکه یک منبع است. ایرانیان نمی خواهند به این شکل به سکوت وادار شوند، بلکه به امید ساختن جهانی بهتر برای همه ما، خواهان همکاری با جامعه جهانی و تبادل تجربیات خود با دیگران هستند.»

خانم عبادی نیز ضمن اشاره به قرار داشتن سازمان های زنان و فعالان حقوق زنان در ایران در خط مقدم جامعه مدنی در کشور نسبت به تصویب این قانون و پیشگیری از تداوم فعالیت های این نهادها برای ارتقا و محافظت از حقوق زنان در ایران و منفعت بردن از همبستگی جامعه جهانی ابراز نگرانی جدی کرده است.

در بخشی از بیانیه «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» آمده است کشورهای سراسر جهان نقش حیاتی را که نهادهای جامعه مدنی مستقل در پیشبرد استانداردهای حقوق بشر جهانی، محافظت از محیط زیست، ارتقای انصاف و عدالت استانداردهای کارگری بازی می کنند، به رسمیت شناخته اند تا بر سوء استفاده احتمالی دولت ها از قدرت نظارت کنند.

خانم عبادی و این ۹ سازمان بین المللی به نشانه همبستگی با گروه های جامعه مدنی در ایران که با تصویب این قانون مخالف هستند، مصرانه از مقامات ایران خواسته اند تا این لایحه قانونی را تصویب نکنند زیرا با تعهدات ایران تحت قانون بین المللی حقوق بشر در مورد آزادی تجمع و تشکل مغایرت دارد و دسترسی سازمان های غیردولتی در ایران را حمایت و کمک سازمان های بین المللی را به شدت محدود می کند.

در پایان بیانیه «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» آمده است مجلس ایران باید به طور کامل به حقوق بشر، از جمله حقوق و آزادی های مدافعان حقوق بشر احترام بگذارد و از تصویب این لایحه قانونی صرف نظر کند.

XS
SM
MD
LG