فریار شیرزاد در سال ۲۰۰۴ میلادی به شورای امنیت ملی کاخ سفید راه یافت

فریار شیرزاد در سال ۲۰۰۴ میلادی به شورای امنیت ملی کاخ سفید راه یافت

فریار شیرزاد سال ها پیش از انقلاب ایران در لندن زاده شد، پدرش یکی از دیپلومات های ارشد وزارت امور خارجه ایران پیش از انقلاب بود که پس از تغییر رژیم سیاسی در ایران به همراه خانواده اش در آمریکا ماندگار شد.

فریار هر چند که در ایران زاده نشد، اما در حالی که پدر به کار کتاب و نشر آن در واشنگتن اشتغال داشت از نزدیک با فرهنگ ایران آشنا و همراه با آن بزرگ شد.

فریار شیرزاد تحصیلات عالیه خود را در دانشگاه های مریلند، دانشکده امور دولتی دانشگاه هاروارد و سپس دانشکده حقوق دانشگاه ویرجینیا به پایان رساند.

فریار شیرزاد پس از پایان تحصیلات خود بکار حقوقی در چندین دفتر وکالت در واشنگتن در زمینه حقوق تجارت بین الملل پرداخت، ولی پیش از آن با استفاده از یک بورس تحصیلی در گروه کارمندان کمیته امور مالی سنای آمریکا در چهارچوب طرح "عادی کردن روابط تجاری با چین" ١ کار می کرد.

پس از تصویب این لایحه در کمیته امور مالی، رئیس وقت کمیته – ویلیام رُوت – هنگام سخنرانی پایانی اش در صحن مجلس سنا در مورد تلاش برای بثمر رساندن این لایحه مهم و عادی کردن روابط تجاری آمریکا با چین از خدمات چند همکار از جمله فریار شیرزاد سپاسگزاری کرد.

تصویب این لایحه در نوزدهم سپتامبر سال ٢٠٠٠ میلادی در مجلس سنای آمریکا از سوی برخی از کارشناسان، مهمترین مسئله پس از جنگ جهانی دوم شمرده شد زیرا طرح عادی کردن روابط تجاری با چین، طرحی بود که اکثر جمهوری خواهان در مجلس سنا و مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از آن حمایت می کردند.

فریار شیرزاد به عنوان همآهنگ کننده سیاست تجاری در گروه انتقالی بوش – چینی نیز فعالیت می کرد و سال پس از شروع ریاست جمهوری جورج دابلیو. بوش بود که رسماً برای کار به کاخ سفید دعوت شد.

فریار پیش از آن که به عضویت شورای امنیت ملی کاخ سفید برگزیده شود، دستیار مدیر صادرات دولت در وزارت تجارت آمریکا بود و در آن سمت، وی مسؤول مذاکره در باره توافق هائی بود که در بسیاری از بخش های صنعتی در سراسر جهان انجام می گرفت.

دفتر مطبوعاتی کاخ سفید در روز ٢۴ ژوئن سال ٢٠٠۴ میلادی اعلام کرد که فریار شیرزاد به عنوان قائم مقام مشاور امنیت ملی به کاخ سفید آمده است. سپس وی از ماه مارس تا ماه اوت سال ٢٠٠٦ میلادی به عنوان دستیار ویژه پرزیدنت در امور اقتصاد بین الملل انجام وظیفه کرد.

با وجود دست آوردهائی که فریار در کاخ سفید در انجام مذاکرات اقتصادی بدست آورده بود، نقش وی در کنفرانس گروه صنعتی ٨ – گروه صنعتی کشورهای پیشرفته – در سال ۲۰۰۵ میلادی حائز اهمیت بود.

فریار شیرزاد پس از جلسه اصلی کنفرانس گروه صنعتی ٨ در گلنیگل اسکاتلند ٢ که رهبران هشت کشور صنعتی در آن شرکت کرده بودند، به خبرنگاران گفت " در کنفرانس سال جاری(۲۰۰۵) علاوه بر مسائل منطقه ای، در باره ایران و کره شمالی نیز گفتگو خواهد شد. این گفتگوها علاوه بر دو هدفی است که پرزیدنت ( جورج دابلیو. بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا) آن را در زمینه بکار بردن کنفرانس گروه صنعتی ٨ به عنوان یک عامل سازمان دهنده برای رفرم دموکراتیک در خاور میانه و همکاری با اعضای گروه صنعتی ٨ برای ادامه ترویج همکاری ها در مسائل امنیتی دنبال خواهد کرد".

١Permanent Normal Trade Relations

٢Gleneagles, Scotland

برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در زیر آورده می شود، استفاده شده است:

۱Wikipedia

۲Council of Foreign Relations

۳The White House/Zimbio