نخست وزیر تایلند در سمت خود ابقا شد

نخست وزیر تایلند در روز ۲۸ نوامبر ۲۰۱۳، بانکوک

نخست وزیر تایلند در روز ۲۸ نوامبر ۲۰۱۳، بانکوک

پلیس بانکوک اعلام کرد که اعتراض کنندگان چندین کابل برق را در محوطه مقابل دفتر مرکزی پلیس و یک بیمارستان پایین آورده اند
یینگلاک شیناوات، نخست وزیر تایلند، در پی رای پارلمان کشورش در خصوص ابقا یا برکناری اش توانست ابقا شود، چون شمار آراء برای برکنار کردن وی به اتهام ارتشاء کافی نبود، ]ون اکثریت در پارلمان با اعضای حزب شیناواتراست.

نخست وزیر تایلند به ارتشاء متهم است و از این روی، اعضای پارلمان تصمیم گرفتند بار دیگر از نمایندگان رای اعتماد بگیرند.

قانونگذاران در بانکوک روز پنجشنبه ۱۳۴ رای منفی و ۲۹۷ رای مثبت به شیناوات دادند. مخالفان وی به نشان اعتراض بخش هایی از وزارتخانه های دارایی و امور خارجه را اشغال کرده اند و گرداگرد ساختمان وزارت کشور نیز اجتماع کرده اند.

پلیس بانکوک روز پنجشنبه اعلام کرد که اعتراض کنندگان چندین کابل برق را در محوطه مقابل دفتر مرکزی پلیس و یک بیمارستان در نزدیکی آن پایین آورده اند و در نتیجه این مراکز ناگزیر به استفاده از ذخایر برق اضطراری شده اند.

خانم شیناوات گفته است که به خشونت متوسل نمی شود و از معترضانی که علیه وی تجمع و تظاهرات می کنند نیز خواسته است که از خشونت پرهیز کنند.

ناظران تحولات تایلند می گویند رسیدن یا نرسیدن معترضان به خواستهایشان، هنوز ناروشن است.
استیو هرمن که خبرنگار صدای آمریکا در تایلند است، می گوید حتی اگر نخست وزیر کناره گیری کند و دولت استعفا دهد، روشن نیست که تحولات آتی قدرت بیشتری را به حزب دموکرات تایلند تفویض کند.

هرمن می گوید روشن است که اگر دولت کنونی کنار رود و کابینه اش منحل شود، باید انتخاباتی برای تعیین نخست وزیر و کابینه دیگری برگزار شود. و در این انتخابات، دموکرات ها اقبالی نخواهند داشت.

خانم شیناوات در سال ۲۰۱۱ به عنوان نخست وزیر تایلند به قدرت رسید. پیش از او، تاکسین بر مسند قدرت بود که پس از مطرح شدن اتهام ارتشاء، و به دنبال کودتایی در سال ۲۰۰۶ برکنار شد. تاکسین مصر است که اتهاماتی که علیه وی طرح شده اند، انگیزه سیاسی دارند. وی از زمان برکناری اش تاکنون، در تبعید به سر می برد و به کشورش بازنگشته تا ناگزیر به مواجهه با اتهاماتش نشود.