جامعه مدرسین دارالعلوم زاهدان روز سهشنبه ۲۱ آذر، با صدور بیانیهای در واکنش به «هجوم نیروهای امنیتی و نظامی به دو مدرسه دینی» در این شهر، آن را «حرمتشکنی» و «بر خلاف تدبیر و وحدت» دانست.
این جامعه همچنین خواستار «اقدام فوری مسئولان کشوری برای جلوگیری از فراهمآمدن زمینۀ تنش در سیستانوبلوچستان» شد تا «زمینۀ حساسیتهای دینی و مذهبی و نارضایتی بیشتر» فراهم نشود.
به گزارش وبسایت «سنی آنلاین»، پایگاه رسمی اطلاعرسانی اهل سنت ایران، نیروهای حکومتی در حمله به این دو مدرسه، دهها طلبه را بازداشت کردند.
در این ارتباط، وبسایت «حالوش» خبر داد که نیروهای امنیتی و نظامی صبح روز دوشنبه ۲۰ آذر، به دو مدرسه دینی «مولوی عبدالعزیز» و «ابوذر غفاری» زاهدان که هر از شعبههای «دارالعلوم مکی» هستند، حمله و دهها طلبه فاقد مدارک را با ضرب و شتم بازداشت کردند و با خود بردند.
این وبسایت، بازداشت شدگان را «طلاب بلوچ» نامید و افزود که از هویت و تعداد آنان اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
«حالوش» افزود که طی یکسال گذشته و «پس از کشتار مردم در جمعه خونین زاهدان»، جمهوری اسلامی «تهدید، فشار و بازداشت گسترده شهروندان بلوچ و روحانیون اهل سنت را تحت اتهامات ساختگی با اخذ اعترافات اجباری تشدید کرده است.»
برخوردهای امنیتی و قضایی در استان سیستانوبلوچستان در یک سال اخیر با انتقادهای سازمانهای حقوق بشری مواجه بوده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گزارش وبسایت «سنی آنلاین»، در بیانیه جامعه مدرسین دارالعلوم زاهدان آمده است: این اقدام نیروهای حکومتی به بهانۀ «طرد اتباع بیگانه» انجام شد و آنها «تمام حریمهای مقدس را شکسته و وارد مدرسه و مسجد شدند.»
جامعه مدرسین دارالعلوم زاهدان با اشاره به این موضوع که «کشوری که میزبان ۷ میلیون مهاجر افغان است که در تمام عرصهها مشغول کار و تجارت هستند و فعالیت آن عزیزان در آن عرصهها جرم محسوب نمیشود» افزود: «چرا حضور فرزندان آنان در حوزههای علمیه برای حفظ و یادگیری قرآن مجید و علوم شرعی و اسلامی جرم است؟»
در بیانیه این جامعه گفته شد که تاکنون بارها با مسئولان ذیربط برای ساز و کار جهت تحصیل طلاب مهاجر در مدارس دینی صحبت شده و هر بار قول همکاری داده شده، اما هیچگونه همکاری صورت نگرفته است.
جامعه مدرسین دارالعلوم زاهدان اشاره کرد که این وضعیت در حوزههای علمیۀ شیعه و یا جامعهالمصطفی برای طلاب مهاجر کاملا متفاوت است.
از هشتم مهر سال ۱۴۰۱ که ماموران به نمازگزاران در زاهدان شلیک کرده کردند و موجب کشته شدن دستکم یک صد تن و جراحت صدها تن دیگر شدند، زاهدان هر هفته صحنه راهپیماییهای اعتراضی پس از نماز جمعه بوده است.
تاکنون تلاش نیروهای جمهوری اسلامی برای ممانعت از برگزاری جمعه های اعتراضی زاهدان به جایی نرسیده است، هرچند گاهی برای حفاظت جان حاضران و به درخواست مولوی عبدالحمید این راهپیماییها به سکوت برگزار میشود.