آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با وزیر دفاع اسرائیل، بنی گانتز، در مورد طیف وسیعی از چالش های امنیتی مشترک از جمله تهدیدات ناشی از ایران و حمایت ایالات متحده از امنیت اسرائیل گفتگو کرد.
بلینکن تاکید کرد اسرائیلیها و فلسطینیها شایسته برخورداری از معیارهای برابر امنیت، آزادی و دموکراسی هستند. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین قتل روزنامهنگار فلسطینی آمریکایی، شیرین ابوعاقله و نیاز به پاسخگویی در این مورد را با بنی گانتز در میان گذاشت.
وزارت امور خارجه آمریکا جزییات بیشتری را از گفت وگوهای دو مقام در مورد ایران منتشر نکرده است.
آمریکا و اسرائیل در سفر ماه گذشته جو بایدن به خاورمیانه متعهد شدند که اجازه ندهند ایران به سلاح هستهای دست یابد.
وزیر دفاع اسرائیل هم پیش از سفر رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه گفته بود که اسرائیل و کشورهای عربی که در مورد ایران نگرانیهای مشترکی دارند، باید تواناییهای نظامی خود را با پشتیبانی واشنگتن تقویت کنند.
همزمان، و در حالی که ایران از تصمیم برای بازگشت به اجرای کامل برجام خودداری میکند هشدارها به مقامات جمهوری اسلامی در مورد پیامدهای چنین رویکردی افزایش یافته است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا میگوید هر روزی که توافق احیای برجام عقب میافتد، مردم ایران از مزایای اقتصادی مترتب بر آن فاصله میگیرند و کشور ایران هم در انزوای بینالمللی به سر خواهد برد.
بورل روز شنبه در یادداشتی با عنوان «اکنون زمان نجات توافق هسته ای ایران است» گفت فرصت ادامه مذاکرات بر سر احیای برجام بهسر آمده و حالا دیگر وقت تصمیمگیری برای بازگشت به اجرای کامل برجام است.
از سوی دیگر روز شنبه معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت«دستاوردهای» این سازمان از جمله «تولید سوخت ۶۰ درصدی و راهاندازی سانتریفیوژهای آیآر-۶» برگ برنده تیم جمهوری اسلامی و باعث «ترس طرف مذاکرهکننده غربی» در گفتوگوهای احیای برجام است.
دولت بایدن پس از توقف مذاکرات احیای برجام در اواخر زمستان گذشته اعلام کرد جمهوری اسلامی خواستههایی فراتر و نامربوط به برجام دارد و با وجود آماده بودن متن توافقنامه از امضای آن خودداری میکند. در مقابل مقامات جمهوری اسلامی میگویند که این آمریکاست که در احیای برجام تعلل میکند.