دستگیری یک دختر جوان ایرانی که به واسطه انتشار عکسهایی با چهره نامتعارف و ترسناک در اینستاگرام معروف شده بود، بازتاب زیادی در نشریات و رسانههای خبری جهان داشت.
نشریه گاردین با انتشار ماجرای دختری که به «سحر تبر» شهرت یافته است، او را یک ستاره اینستاگرمی توصیف کرد که به اتهام ایجاد تغییرات چشمگیر در چهرهاش از طریق عملهای جراحی و زیبایی دستگیر شده و حساب او در اسنتاگرام مسدود شده است.
این نشریه ضمن اشاره به محبوبیت این دختر جوان در شبکه اجتماعی، از ایران به عنوان کشوری یاد کرد که عمل های زیبایی در آن طرفداران زیادی دارد و بسیار رایج است.
شبکه خبری فاکس نیز در مطلبی به دستگیری «سحر تبر» پرداخته است و او را به عنوان «گورزاد» (زامبی) ایرانی شبیه به «آنجلینا جولی» بازیگر مشهور آمریکایی معرفی کرده و نوشته است که او به اتهام کفر، یا توهین به مقدسات، دستگیر شده است.
فاکس می نویسد، بازداشت «سحر تبر» در ادامه موج دستگیری های کاربران اینستاگرم، به ویژه زنان، در ایران رخ داده است.
سایت خبری «نیوز دات کام» با اشاره به این خبر می نویسد هر چند که این دختر ایرانی با عمل زیبایی و گریم، شبیه آنجلینا جولی است ولی به گورزاد و عروس جنازه (عروس استخوانی) از کاراکترهای فیلم های تیم برتون نیز شهرت دارد.
این سایت در ادامه به نقل از گفتگوهای رسانه ای سحر تبر می نویسد که بیتردید بخش عمده ای از تغییرات چهره او، با استفاده از گریم و فوتوشاپ انجام می گیرد و او از این طریق که یک هنر است، خود را بیان می کند.
به نوشته برخی خبرگزاری های ایران این دختر، که در سالهای اخیر یکی از چهرههای سرشناس در اینستاگرام محسوب میشود، به اتهام آن چه که «ترویج خشونت، تحصیل مال از طریق نامشروع، توهین به مقدسات، توهین به حجاب اسلامی، گسترش اباحه گری و تشویق جوانان به فساد» عنوان شده است، با دستور دادسرای ارشاد تهران بازداشت شد. بازداشت سحر تبر همچنین واکنش های بسیاری را در شبکه های اجتماعی به همراه داشته است.
لیلی نیکونظر، فعال حقوق زنان، درباره بازداشت این زن جوان تنها به خاطر «عملهای جراحی زیاد و غیرمعمول و گریمهای زشت وحشتناک»، نوشت که «شما اگر بردارید خودتان را شبیه هیولا کنید هم به این نظام سیاسی بدهکارید و باید جواب پس بدهید.»
یک روزنامه نگار نیز نوشت که «هیچ استدلال قانع کنندهای» برای بازداشت او وجود نداشته است.
این چهره ۲۲ ساله اینستاگرامی در حالی بازداشت شده که پیشتر نیز پلیس فتای نیروی انتظامی، از رصد و شناسایی «صفحههای پرطرفدار و شاخهای اینستاگرام» در حوزههای مختلف خبر داده بود.
طی سالهای اخیر سپاه پاسداران به بخشهای انتظامی و امنیتی که شبکههای مجازی را زیر نظر میگیرند اضافه شده و با برخی کاربران که از نظر آنها به ترویج بی حجابی و فرهنگ غربی دست میزنند، برخورد میکنند.
پیشتر دخترانی که تصاویر رقص خود را در اینستاگرام منتشر می کردند نیز توسط پلیس احضار شدند. پخش اعتراف های اجباری آنان از تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی واکنش انتقادی بسیاری را برانگیخت.
سه نهاد حقوق بشری اروپایی به تازگی با انتشار گزارشی به ابعاد مختلف تبعیض علیه زنان در ایران پرداخته و گفتهاند که زنان و دختران ایرانی با اشکال مختلفی از تبعیض روبرو هستند. بنا بر این گزارش اگر چه در ماههای اخیر جمهوری اسلامی احکام سنگینی را علیه فعالان مقابله با حجاب اجباری در ایران صادر کرده است، ولی تبعیض علیه زنان در ایران بسیار گستردهتر است و در تمامی ابعاد زندگی آنها وجود دارد.
وزارت خارجه آمریکا چندی پیش سرکوب شدید فعالان حقوق زنان در ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرده و خواستار آن شد که آزار و اذیت و زندانی کردن زنانی که تنها حقوق اولیه و بنیادین خود را مطالبه میکنند، پایان یابد.