دولت آمریکا در تلاش برای تحت فشار قرار دادن رئیس جمهوری روسیه برای پایان دادن به حملات خود به اوکراین، آمریکاییها را از مشارکت در معامله با «صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه» منع کرده است.
صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه سرمایهگذار واکسن روسی اسپوتنیک است و این موضوع از دید بسیاری از کارشناسان میتواند مانع تلاش روسیه برای عرضه واکسن داخلیاش در جهان شود.
به گزارش «نیوزویک»، این صندوق در بیانیهای شرکتهای دارویی غربی را متهم کرده است که به منظور ایجاد اخلال در عرضه واکسن روسی در سطح بینالمللی، تشویق به تحریم میکنند.
سازمان بهداشت جهانی گفته است که به ارزیابی واکسن ساخت روسیه ادامه خواهد داد و مقامات این نهاد قرار است در ماه مارس سایتهای تولید را بازرسی کنند.
واکسن روسی اسپوتنیک هنوز تأییدیه جهانی ندارد و با توجه به تحریمهایی که کشورها علیه نهادهای روسی اعمال کردهاند، مشخص نیست که صادرات آن به کشورهایی که آن را تأیید کردهاند امکانپذیر باشد.
همچنین ببینید: تردید تولیدکنندگان خارجی واکسن روسی «اسپوتنیک» به ادامه فعالیت زیر سایه تحریمهای بینالمللی علیه مسکو
هر چند روسیه در این مدت برای واکسن داخلی خود تبلیغات زیادی کرده است، هنوز تردیدها نسبت به این واکسن، حتی در کشورهایی که آن را عرضه میکنند، زیاد است. مقامات بهداشتی گواتمالا میگویند بیش از یک میلیون دز واکسن روسی اسپوتنیک منقضی شده است؛ چرا که کسی تمایلی به زدن این واکسن نشان نمیدهد.
این در حالی است که تنها ۴۳ درصد از جمعیت این کشور واکسینه شدهاند.
همچنین ببینید: انتشار نتایج پژوهشی برای مقایسه چهار واکسن کرونا؛ میزان آنتیبادی ایجاد شده با سینوفارم و اسپوتنیک «نسبتا پایین» است
فرانسیسکو کوما، وزیر بهداشت این کشور، گفت واکسنهای استفاده نشده برای دولت ۱۱ میلیون دلار هزینه داشته داشته است.
در ماه مارس نیز تاریخ انقضای ۱.۷ میلیون دز دوم واکسن اسپوتنیک به پایان خواهد رسید.