کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که هیچ برنامه مشخصی برای نشست سران آمریکا و روسیه بر سر اوکراین وجود ندارد.
بیانیه کرملین پس از داده شد که امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، پس از تماسهای پیاپی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت رهبران دو کشور بر سر یک دیدار به توافق اولیهای رسیدهاند و چنین دیداری تنها در صورتی برگزار می شود که تا آن زمان روسیه به اوکراین حمله نکرده باشد.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت که تماس بین پوتین و بایدن و یا دیداری بین آنها هر زمانی میتواند انجام شود، اما برای برگزاری نشست سران فعلا برنامه محکمی وجود ندارد.
او گفت تنشها رو به افزایش است، اما امکان برگزاری یک دیدار بین وزیران خارجه در این هفته وجود دارد.
پیشتر دفتر مکرون و کاخ سفید در آمریکا گفته بودند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در یک دیداری که برای روز پنجشنبه برنامهریزی شده است روی محتوا و برنامه هر گونه دیداری بین روسای جمهوری دو کشور کار میکنند.
یک مشاور امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، به رویترز گفته است که مکرون پیشنهاد برگزاری نشست را برای پوتین و به درخواست بایدن مطرح کرد.
برگزاری نشست سران ممکن است راهی برای خروج از بزرگترین بحران نظامی اروپا در دهههای اخیر باشد.
کشورهای غربی روسیه را به برنامه ریزی برای حمله به اوکراین متهم میکنند که قرنها تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ بخشی از آن بود. مسکو برنامه ریزی هرگونه حمله را رد می کند اما خواستار تضمین های امنیتی گسترده شده است که شامل عدم عضویت اوکراین در ناتو است، پیشنهادی که پیشتر از سوی غرب رد شده است. کشورهای غربی میگویند روسیه نمیتواند برای ناتو تصمیم بگیرد که چه کشورهایی عضو آن میشوند.
همچنین ببینید: بلینکن: حوادث شرق اوکراین «عملیات پرچم دروغین» به منظور ایجاد دستاویزی برای تهاجم روسیه است
در حالی که روسیه میگوید قصد حمله به اوکراین را ندارد، تصاویر ماهوارهای افزایش استقرار نظامیان روس در اطراف مرزهای اوکراین را نشان میدهد و متحد نزدیک مسکو، بلاروس، روز یکشنبه اعلام کرد روسیه تمرینات نظامی را در بلاروس تمدید می کند.
روسیه دهها هزار سرباز در بلاروس دارد که آنها شامل نیروهایی میشوند که در منطقه مستقر شدهاند و به گفته واشنگتن در حال حاضر تعدادشان بین ۱۶۹هزار تا ۱۹۰هزار سرباز است که شورشیان طرفدار روسیه در شرق اوکراین را نیز در بر میگیرد.
لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا، پس از گفتگو در بروکسل با، دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ، گفت که کشورهای غربی برای «بدترین سناریو» آماده می شوند.
شرکتهای هواپیمایی لوفتهانزا، کی ال ام، و ایرفرانس، نیز همگی پروازهای خود به کییف را لغو کردهاند.
در همین حال، اتحادیه اروپا در خواست کییف برای اعمال تحریمهایی علیه روسیه پیش از یک جنگ احتمالی را رد کرد.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «ما همیشه برای دیپلماسی آماده هستیم.» او گفت «اگر روسیه جنگ را انتخاب کند، ما همچنین آماده تحمیل پیامدهای سریع و شدید هستیم.»
جداییطلبان حامی روسیه در شرق اوکراین، کییف را به برنامه ریزی برای حمله متهم میکنند. اوکراین و غرب، جدایی طلبان را نیروهای نیابتی روسیه میدانند، که عاملی برای تشدید تنش و دادن بهانه به روسیه برای حمله به اوکراین هستند.
خبرگزاری روسیه ریا گفت که شورشیان میگویند که دو غیرنظامی در گلولهباران نیروهای دولتی اوکراین کشته شدند. رسانههای روسی گزارش دادند که ۶۱هزار مهاجر از شرق اوکراین وارد روسیه شدهاند.
کییف شلیک به غیرنظامیان یا در آن سوی مرز را رد میکند.
واشنگتن میگوید در حالی که روسیه دهها هزار نیروهای خود را به مرز اوکراین آورده است، اتهام این که کییف عمدتا تنشها را افزایش میدهد، پوچ است.