تهدید هسته‌ای روسیه؛ مسکو به فنلاند و سوئد در مورد پیوستن به ناتو هشدار داد

دیمیتری مدودف - آرشیو

یکی از نزدیکترین متحدان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز پنجشنبه به ناتو هشدار داد که اگر سوئد و فنلاند به این ائتلاف نظامی تحت رهبری ایالات متحده بپیوندند، روسیه باید با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در منطقه، مواضع دفاعی خود را تقویت کند.

فنلاند که ۱۳۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد به همراه سوئد در حال بررسی پیوستن به ائتلاف ناتو هستند. نخست وزیر فنلاند روز چهارشنبه گفت که در چند هفته آینده برای پیوستن به ناتو تصمیم می‌گیرد.

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، گفت که اگر سوئد و فنلاند به ناتو بپیوندند، روسیه باید نیروهای زمینی، دریایی و هوایی خود را در دریای بالتیک تقویت کند.

به نوشته رویترز، مدودف همچنین با گفتن اینکه دیگر نمی توان درباره بالتیک «عاری از سلاح هسته ای» صحبت کرد، به صراحت اقدام به تهدید هسته‌ای کرد.

حمله اوکراین به «مهمترین کشتی روسیه»

روسیه اعلام کرد که خدمه مهمترین کشتی نظامی این کشور در دریای سیاه روز پنجشنبه از آن تخلیه شدند و به دنبال یدک کردن کشتی به یک بندر است. گزارش‌ها می‌گویند که بخشی که مهمات کشتی در آن قرار داشت، منفجر شده است. اوکراین گفته است که در اثر حمله موشکی این کشور، کشتی روس آسیب دید.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که آتش سوزی در این رزمناو متعلق به دوران شوروی مهار شده است. روسیه تایید نکرد که این کشتی هدف حمله قرار گرفته است. مسکو می‌گوید علت آتش سوزی در دست بررسی است.

فرماندهی ارتش جنوب اوکراین اعلام کرد که به این کشتی جنگی با موشک ضد کشتی کروز نپتون، ساخت اوکراین، حمله کرد و سپس کشتی شروع به غرق شدن کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده قادر به تایید ادعای اوکراین در مورد حمله به کشتی جنگی نیست.

به گفته یک تحلیلگر نظامی، این کشتی ۱۶ موشک حمل می کند و حذف آن از نبرد، قدرت حمله روسیه در دریای سیاه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

صرف نظر از میزان خسارت، هر حمله‌ای به این کشتی به منزله ضربه بزرگی به اعتبار روسیه پس از گذشت هفت هفته از جنگ در اوکراین است که به طور گسترده به عنوان یک اشتباه تاریخی از سوی پوتین تلقی می‌شود.

در همین حال «کمیته تحقیقات» روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد به پرونده های جنایی ادعایی شکنجه نظامیان روس توسط نیروهای اوکراینی رسیدگی می‌کند. این ادعاها به طور مستقل قابل تایید نیست.

در شرایطی که کشورهای اروپایی تلاش می‌کنند اتکا به گاز روسیه را کاهش دهند، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت که مسکو تلاش خواهد کرد که صادرات گاز خود را به سمت شرق هدایت کند.

پوتین همچنین گفت که اروپا نمی‌تواند بلافاصله از گاز روسیه به طور کامل دست بر دارد.

روسیه روابط نزدیک‌تری با آسیا و چین، بزرگترین مصرف‌کننده انرژی در جهان، ایجاد کرده است و تلاش می‌کند تا بازار صادرات گاز خود را متنوع کند. صادرات انرژی یک منبع مهم در آمد برای روسیه است.