ادعای مسکو: اوکراین با پهپاد به یک کارخانه «مواد بیوشیمیایی» حمله کرد

حمله پهپادی روسیه به اوکراین

مقامات روسیه روز سه‌شنبه اول آبان ادعا کردند که حمله پهپادی اوکراین منجر به انفجار و آتش‌سوزی در یک کارخانه مواد بیوشیمیایی در «تامبوف» شد.

ماکسیم یگوروف، فرماندار این منطقه در شبکه تلگرام گفت که آتش‌سوزی در اوایل صبح سه‌شنبه مهار شد و اطلاعات اولیه حاکی از عدم تلفات جانی است.

مقامات روسیه می‌گویند پهپادهای اوکراینی به دو کارخانه تقطیر در منطقه تولا نیز آسیب رساندند.

در اوکراین نیز ایهور کالچنکو، فرماندار منطقه «سومی» در شمال شرقی این کشور اعلام کرد که حمله پهپادهای روسی منجر به کشته شدن سه نفر شد. کالچنکو گفت پدافند هوایی اوکراین ۲۵ پهپاد روسی را بر فراز منطقه سرنگون کرد.

‌روز گذشته لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در جریان دیدار از کی‌یف گفت که ایالات متحده «هرآنچه را که به اوکراین برای ادامه جنگ ۳۲ ماهه خود با روسیه به آن نیاز دارد در اختیارش قرار خواهد داد.

همزمان با بازدید آقای آستین از اوکراین، آمریکا شصت و هشتمین کمک نظامی خود را از زمان آغاز جنگ با روسیه اعلام کرد که شامل حدود ۴۰۰ میلیون دلار تسلیحات می‌شود.

آنا بورشچوسکایا، کارشناس ارشد «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» به صدای آمریکا گفت که کمک‌های جدید ایالات متحده، بیشتر مطالبات اوکراین را تأمین نمی‌کند. به گفته این کارشناس، هیچ سلاح جدیدی ارائه نشده است و در عین حال، اوکراین هنوز اجازه استفاده از تسلیحات برای حمله به داخل خاک روسیه را ندارد و بحثی نیز در مورد عضویت بالقوه اوکراین در ناتو آغاز نشده است.

روسیه همچنین با حملات موشکی به شهر جنوبی زاپوریژیا دو نفر کشته و ۱۵ نفر مجروح به جای گذاشت و خسارت زیادی نیز به زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله یک مهدکودک و بیش از ۳۰ ساختمان مسکونی وارد کرد.

در تحولی دیگرمقامات غربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به برنامه‌ریزی احتمالی کره شمالی برای اعزام هزاران نیروی نظامی برای کمک جنگی به روسیه باشد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که شواهد ماهواره‌ای و ویدئویی نشان می‌دهد که کره شمالی نه تنها تجهیزاتی را به روسیه می‌فرستد، بلکه در حال آماده‌سازی سربازان خود نیز هست.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت: «غربی‌ها به شدت حواسشان پرت شایعات ترسناک مربوط به ایرانی‌ها، چینی‌ها و کره شمالی شده است که هرکدام نیز از دیگری پوچ‌تر است».

نماينده كره جنوبی می‌گوید پيونگ‌يانگ از مرداد سال گذشته بيش از ۱۳ هزار كانتينر حاوی گلوله‌های توپخانه‌ای، موشک و راكت‌های ضد تانک به روسيه ارسال كرده است و اكنون نیز در حال اعزام نيرو است.

این مقام کره جنوبی گفت که کره شمالی در ازای این کار از مسکو انتظار کمک نظامی یا مالی «سخاوتمندانه‌ای» دارد که می‌تواند شامل فن‌آوری مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای نیز باشد.»

سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت واشنگتن از این گزارش‌ها اطلاع دارد و در صورتی که صحت داشته باشند، تحولی «خطرناک و بسیار نگران‌کننده» است.