یک روز پس از حملههای گسترده موشکی که منجر به کشته شدن ۱۹ نفر شد، روز سهشنبه نیروهای روسیه بار دیگر با موشک و پهپادهای حامل مهمات، بخشهای وسیعی از اوکراین را زیر باران موشک گرفتند.
در روز سهشنبه ۱۹ مهر، پس از ماهها آرامش در کییف و چند شهر دیگر آژیرهای خطر بار دیگر به صدا درآمد و مردم برای حفظ جان به پناهگاهها، پناه بردند.
حمله روز سهشنبه، مانند روز قبل، نیروگاهها و مناطق غیرنظامی را هدف قرار داد. در این حمله ۱۲ موشک به تأسیسات عمومی در جنوب شهر زاپروژیا اصابت کرد و موجب آتشسوزی بزرگ شد. به گفته یکی از مقامات در این حمله موشکی یک مدرسه و چند ساختمان مسکونی و تأسیسات پزشکی تخریب شد و بخشی از شهر کییف در خاموشی فرو رفت.
سازمان خدمات اورژانس اوکراین میگوید، در حملههای روز دوشنبه ۱۹ نفر کشته و ۱۰۵ تن زخمی شدند، و نزدیک به ۳۰۰ شهر و شهرک نیز به خاموشی فرورفت.
علاوه بر پخش آژیرهای معمولی، یک نوع سامانه هشدار در اختیار اهالی کییف گذاشته شده که است که از طریق ارسال هشدار بر روی تلفنهای همراه، شهروندان را از خطر آگاه میکند.
حملههای روزهای دوشنبه و سهشنبه به تلافی انفجار عظیمی انجام شد که پل میان شبهجزیره کریمه و روسیه را خراب کرد. مسکو شبه جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ به روسیه ملحق کرد.
سخنگوی دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که شلیک موشک به هدفهای غیرنظامی، از جمله زیربناهایی مثل نیروگاهها میتواند جرم جنگی تلقی شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین قرار بود روز سهشنبه از طریق کنفرانس ویدیویی در اجلاس رهبران گروه هفت که در آلمان تشکیل میشود سخنانی ایراد کند. آلمان، که ریاست این گروه را برعهده دارد، این خبر را اعلام کرد.
پیشرفتهای اوکراین در ضد حملهها به روسیه موجب نگرانی حکومت روسیه شده تا آن جا که مقامات آن کشور با توسل به شعارهای دوران جنگ سرد تهدید کردند که در جنگ با اوکراین از سلاحهای هستهای استفاده خواهند کرد.
اما روز سهشنبه سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه، با بازخوانی این موضوع گفت که مسکو تنها زمانی به این سلاح متوسل خواهد شد که روسیه با «نابودی قریبالوقوع» روبهرو شود.
لاورف در سخنان خود که از تلویزیون دولتی پخش میشد، غرب را به انتشار حدس و گمانهای کاذب درباره مقاصد کرملین متهم کرد.