موج مهاجرت‌های معکوس به لطف شبکه جهانی اینترنت

با گسترش پهنای باند خدمات اینترنتی و پیدایش ابزارهای جدید، سهولت در انجام امور کاری و ایجاد امکانات مورد نیاز جهت دورکاری و شرکت در جلسات اداری از راه دور برخلاف دهه‌های گذشته، بیشتر شهرهای بزرگ ایالات متحده شاهد بروز موج مهاجرتهای معکوس از کلان‌شهرهای پرجمعیت و پر ترافیک نظیر لس‌آنجلس به شهرهای کوچک و آرام‌تر هستند .

این امر که به ویژه پس از آغاز همه‌گیری بیماری کرونا و خانه‌نشینی و دورکاری‌های اجباری تشدید شد حالا به یک پدیده جدید و موثر در میزان توزیع مناسب جمعیتی در ایالات متحده تبدیل شده است.

شرکتهای بزرگ برنامه‌نویسی فعال در این زمینه هم با استقبال گسترده‌ای از سوی مشتریانشان مواجه هستند. شرکت‌های کوچکی هم که روزی سهمی کوچک در دنیای رقابتی شدید نرم افزارها داشتند، حالا به کسری بزرگ از عصر جدید زندگی بشر تبدیل شده‌اند .

تغییر شکل کاری در ایالات متحده و عدم اجبار در بسیاری از مشاغل، جهت حضور در یک محیط کاری کسل‌کننده آن هم برای مدت زمانی طولانی یک معامله دوسربرد است، هم برای کارمندانی که می‌توانند در کنار انجام فعالیت کاری‌شان به انجام امور روزانه خانه بپردازند و هم برای شرکتهایی که حالا می‌توانند هزینه سرسام آور اجاره محل دفاتر کاری و یا نگه‌داری را در انجام پروژه‌های جدید خود صرف کنند.

تنها نگرانی، شاید ارتباط عمیق تیم‌های کاری است که آن هم به لطف بروز پدیده‌های جدیدی نظیر دنیای شگفت‌انگیز متا و به لطف اینترنت‌های سرعت بالا نظیر استارلینک در هر نقطه‌ای از جهان ولو دور‌افتاده در آینده‌ای نه چندان دور میسر خواهد شد.

البته در این میان هستند شرکتها و اشخاصی که هنوز کار از دفترکاری را به دورکاری ترجیح می‌دهند ولی آن چه که در حال حاضر غالب بر جامعه است، ترجیح کار از خانه است.

مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک، شاید راهگشای بسیاری از کشورهای جهان نظیر ایران برای کنترل و توزیع مناسب جمعیت و همچنین راهکاری مناسب جهت ایجاد و توزیع عادلانه مشاغل در تمام سطح کشور باشد که لازمه‌اش بر طرف‌کردن موانع بهره برداری از اینترنت و گسترش شبکه و پهنای باندهای اینترنتی است، امری که در صورت توجه بیشتر می‌تواند ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب در شهرهای کوچک از مهاجرتهای گسترده جهت یافتن کار به کلان شهرها نیز جلوگیری کند.