با وجود صدور حکم انحلال برای نهاد خیریه «جمعیت امام علی»، گزارشها حاکی از تداوم فشار نهادهای امنیتی بر اعضای هیئت مدیره این سازمان دارد.
حکم انحلال این سازمان مردمنهاد که گفته میشود «بیش از ۱۰ هزار عضو» داوطلب دارد و در «بیش از ۴۰ مرکز» در نقاط حاشیهای ۲۰ استان ایران، در ارتباط با فقر و کودکان فعالیت میکند، روز سوم خرداد از سوی شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر تهران تأیید شده است.
فراهم کردن سرپناهی برای کودکان بیخانمان، ارائه خدمات امدادی به کودکان و زنان از جمله رواندرمانی، جلسات مشاورههای فردی و گروهی، برنامههای آموزشی تحصیلی، هنری، فرهنگی و ورزشی برای کودکان، آموزش مهارتهای شغلی و حرفهای برای زنان سرپرست خانوار و امور مربوط به درمان خانوادهها، از جمله فعالیتهای این سازمان در سالهای گذشته عنوان شده است.
در ساعات گذشته برخی کاربران توییتر با استفاده از هشتگ «نه به انحلال» نسبت به حکم صادره دادگاه برای «جمعیت امام علی» اعتراض کردند.
ژیلا بنییعقوب، روزنامهنگار، در رشته توییتی درباره فعالیت جمعیت امام علی برای کودکان پناهجوی افغانستانی نوشت: «هزاران افغانستانی بعد از سقوط کابل به ایران آمدند، برخلاف خیلی از جاهای دنیا که فرزندان پناهجوها خیلی سریع به مدرسه میروند، این جا با انواع و اقسام موانع این بچهها جایی در مدارس نداشتند و ندارند. تنها جمعیت امام علی بود که فوری دست به کار شد.»
مریم حبیباللهزاد، از اعضای داوطلب این جمعیت، درباره خدمات درمانی این نهاد خیریه به نیازمندان نوشت: «فقط یک خانه درمان بود که مرهم درد صدها کودک و زن محروم بود، دندانهایشان را درمان میکرد، که پیوند مغز استخوان کودکان را پیگیری میکرد، کافی بود تا هر انسان باوجدانی تلاش کند برای حفظ و حمایتش، با کدام وجدان توانستید ۴۴ مرکز کودکان و زنان محروم را منحل کنید؟»
زهرا رحیمی، عضو جمعیت امام علی، در توییتی با بیان این که این سازمان «شش هزار کودک» را زیر حمایت خود دارد، نوشت: «جمع زیادی بلافاصله پس از قطع شدن حمایتها و عدهای پس از گذشت اندک زمانی به چرخه کار باز خواهند گشت.»
سعید دهقان، حقوقدان و از وکلای این جمعیت نیز تأکید کرد: «استهلاک، استحاله یا انحلال؟ کاری ندارند چقدر برای جامعه کار میکنی! اگر با منویاتشان همراه نباشی، آنقدر فشار میآورند تا مستهلک شوی! اگر نشدی، آدمهایشان را میفرستند تا از درون استحالهات کنند! اگر نشد، تیر خلاص را با سلاح انحلال میزنند.»
کمپین حقوق بشر ایران نیز در واکنشی به حکم دادگاه تجدید نظر برای انحلال «جمعیت امام علی» اعتراضها به این حکم را به دلیل «تقویت مطالبهگری در جامعه مدنی و دفاع از حقوق کودکان و زنان و پناهجویان توسط جمعیت امام علی» دانست.
در سالهای گذشته فشار نهادهای امنیتی بر تشکلهای مردمنهاد و سازمانهای مستقل غیردولتی افزایش یافته است.
پیش از این در اسفند ۱۴۰۰ «خانه خورشید» نهاد خیریهای که در زمینه زنان آسیبدیده فعالیت میکرد، تعطیل شد.
همچنین ببینید: تعطیلی «خانه خورشید»، تشکل فعال در زمینه کمک به زنان معتاد