افشای پرونده مهاجرتی اسحاق قالیباف، پسر رئیس مجلس شورای اسلامی، که بنا بر مستندات منتشرشده دستگاه قضایی کانادا وزارت مهاجرت کانادا را به دادگاه فدرال کشاند، در رسانههای اجتماعی خبرساز شده و کاربران درباره ریاکاری مقامات جمهوری اسلامی سخن میگویند.
زندگی دوگانه خانواده محمدباقر قالیباف پیش از این با پروندهای که به «سیسمونیگیت» شهرت یافت مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته بود و این بار یاشار سلطانی، روزنامهنگاری که پیش از این نیز درباره فساد اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی و وابستگان آنها افشاگری کرده بود، این بار به «ماراتن دریافت ویزای مهاجرتی اسحاق قالیباف» پرداخته است.
بر اساس مستنداتی که در دسترس عموم قرار دارد، رأی یک دادگاه فدرال در کانادا به نفع فرزند محمدباقر قالیباف، از مقامات ارشد جمهوری اسلامی، صادر شده و «راه دریافت ویزای کانادا برای او هموار» شده است.
بنا بر این مستندات، تلاش اسحاق قالیباف برای اخذ ویزای «پی آر» یا همان اقامت دائم در کانادا از پنج سال پیش، در زمستان ۱۳۹۷ آغاز شد و پرونده او به دلیل «بررسیهای امنیتی بالا» در این کشور به درازا کشید.
با به طول انجامیدن این پرونده اسحاق قالیباف با استخدام یک وکیل کانادایی علیه وزیران مهاجرت و امنیت عمومی کانادا شکایت کرد و بر اساس حکم دادگاه در آبان سال جاری، وزارت مهاجرت کانادا موظف شد «ظرف مدت ۶۰ روز» به درخواست ویزای مهاجرتی فرزند رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ دهد.
بنا بر تأکید یاشار سلطانی، «اکنون دادگاه رأی را به نفع فرزند محمد باقر قالیباف صادر کرده و راه دریافت ویزای مهاجرتی کانادا برای او هموار شده است.»
برملا شدن تلاش فرزند رئیس مجلس شورای اسلامی برای مهاجرت به کانادا در شبکههای اجتماعی واکنش گستردهای داشته است.
شاکر بوری، طنزپرداز معترض که پیش از این به دلیل فعالیتش در فضای مجازی بازداشت شده بود، در واکنش به تلاش اسحاق قالیباف برای مهاجرت به کانادا ویدئویی در اینستاگرام منتشر کرد و گفت: «خداوکیلی عمو باقر ببین چه کشوری ساختهای که حتی تنها فرزند ذکورت حاضر نیست تویش زندگی کند.»
او با اشاره به مهاجرت روزافزون فرزندان مقامات جمهوری اسلامی به کشورهای غربی، اضافه کرد: «آهان! اسحاق برای دلخوشیاش نمیخواهد برود! میرود که انقلاب را صادر کند! عمو باقر، برای چه صادر کردن انقلاب به کشورهای غربی فقط به عهده بچههای شما است؟»
شاکر بوری با تأکید بر سختیهای مهاجرت شهروندان از ایران، خطاب به محمدباقر قالیباف گفت: «آهان! شما انقلاب کردید، فرزندانتان صادر میکنند! صفر تا صد دست خودتان است!»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
امیرفرشاد ابراهیمی، فعال سیاسی که سابقه عضویت در گروه انصار حزبالله در دهه ۷۰ خورشیدی را دارد، با انتشار لینک اصلی مستندات در دسترس این پرونده، نوشت: «حضرات طرفدار جمهوری اسلامی و عملههای استبداد فکر میکنند همه دنیا مثل جمهوری اسلامی است و با یک تکذیب میشود و یا شایعه است، میشود سر و ته همه چیز را هم آورد! کل پرونده مهاجرتی اسحاق قالیباف فرزند محمدباقر قالیباف و اعاده دادرسیاش برای بررسی مجدد درخواست اقامتش در سایت دولتی کانادا موجود و قابل دسترسی برای همه است.»
صادق بیگدلی، کارشناس حقوقی و استادیار پیشین دانشگاه بهشتی (دانشگاه ملی سابق)، در شبکه اجتماعی ایکس در یک ویدئو توضیحات حقوقی درباره این پرونده داده است.
بیگدلی گفته است، تلاش فرزند «رییس مجلس انقلابی» برای اخذ اقامت دائم کانادا، «آن هم در سال ۱۳۹۷ یعنی یک سال بعد از گزارش پدرش که طبق آن دارایی» او «جمعا یک میلیون تومان، یک دستگاه موتورسیکلت و یک وانت نیسان مدل ۷۱ است، اگر نشانه فروپاشی نیست، پس چیست؟»
او تأکید کرده است: «واقعا این آقازاده فکر کرده با استخدام وکیل غیرایرانی (کانادایی) و خرج هزاران دلار و رفتن به دادگاه مسایل مخفی میماند؟»
به گفته این کارشناس ساکن کانادا، پیروزی اسحاق قالیباف در این پرونده به معنای صدور ویزای اقامت دائم نیست و «این پیروزی صرفا به این معنا است که باید مراحل چک امنیتی» او در مدت ۶۰ روز انجام شود که «با توجه به تاریخ رأی (۲۴ اکتبر) باید دسامبر انجام شده باشد. نتیجه چه بوده هنوز معلوم نیست.»
شهابالدین گلزارفر، از کاربران شبکه اجتماعی ایکس، با بازنشر لیستی که محمدباقر قالیباف از دارایی خانوادهاش ارائه داده بود، به کنایه نوشت: «با یک میلیون تومان هم میشود به کانادا مهاجرت کرد.»
یغما فخشامی، روزنامهنگار، نیز با اشاره به پیشینه فعالیتهای اسحاق قالیباف و لاپوشانیهای پدرش برای او نوشت: «قالیباف سال ۹۳ گفت پسرم یک معلم ساده است. اما سایت خرداد با انتشار اسنادی نوشت که الیاس، مدیر موسسه شمسالشموس است که بیش از ۲۰ میلیارد میارزد (سال۹۴)؛ قالیباف شکایت کرد، خردادنیوز تبرئه شد. سال ۹۶ هم ستاد روحانی نوشت: فعالیتهای تجاری پسر قالیباف درخارج و داخل کشور زبانزد است.»
امیر تنها، فعال سیاسی اصلاحطلب، نیز به بازداشت و احضار کنشگران در ایران اشاره کرد و گفت: «آبان پارسال که ما را میبردند دادگاه انقلاب، پسر قالیباف هم پروندهاش دادگاه بوده بنده خدا! منتها من به اتهام تبلیغ علیه نظام، او برای مهاجرت کانادا!»
مازیار خسروی، روزنامهنگار، نیز با اشاره به اظهارات یک مجری صدا و سیما که به مخالفان جمهوری اسلامی گفته بود از ایران بروند، نوشت: «مگر آن خانم به ما نگفت هر کی دوست ندارد از ایران برود؟! پس چرا خودشان دارند میروند؟!»
در روزهای گذشته، محمد نوریزاد، زندانی سیاسی در اوین، در یک فایل صوتی که به طور اختصاصی در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته بود، تأکید کرد: «مجتبی خامنهای دزد است. باید پاسخگو باشد. قالیباف دزد است، آدمکش است، پرستوپران است. باید پاسخگو باشند. پسر قالیباف دزد است.»
در حالی که نوریزاد در این تماس تلفنی درباره پرونده فساد مالی پسر رئیس مجلس شورای اسلامی سخن میگفت، ناگهان تلفنش قطع شد و پس از آن مقامات زندان اجازه تماس تلفنی به او ندادهاند.
همچنین ببینید: اختصاصی؛ محکومیت نوریزاد به ۶۱ ماه حبس و افشاگری او درباره «دزدی» مجتبی خامنهای، قالیباف و پسرش