محمد رسولاف، کارگردان شناخته شده ایرانی، با انتشار پستی در اینستاگرام از اعمال محدودیتهای شدید بر ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس تلویزیون و سینما و از چهرههای منتقد حکومت جمهوری اسلامی در ایران، خبر داد.
رسولاف در این پست که روز جمعه ۸ دی در حساب کاربری خود منتشر کرد، با توصیف ترانه علیدوستی به عنوان «الهامبخش میلیونها ایرانی» در عرصه «مبارزه و مقاومت مدنی علیه استبداد»، گفت که نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی شدیدترین محدودیتهای ممکن را بر او اعمال کردهاند.
آقای رسولاف از جمله به مسدود شدن «کد ملی» خانم علیدوستی اشاره کرد و گفت که «او حتی نمیتواند همراه با دخترش در ایران سفر کند.» او این موارد را نشانه «درماندگی و عجز حکومت اسلامی در برابر زنان ایران» دانست.
ترانه علیدوستی، هنرپیشه منتقد، در بحبوحه اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به حمایت صریح از معترضان پرداخت و حجاب اجباری را از سر برداشت. او ۲۶ آذر همان سال بازداشت شد و پس از سه هفته به قید وثیقه یک میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد.
همچنین ببینید: ترانه علیدوستی: من پارچهای که خواهرانم را کشت را برای فیلمهای شما به سر نمیکنمدر پی حمایت شماری از چهرههای فرهنگی از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، برخی از آنها احضار، بازداشت، و محاکمه شدند.
همچنین ببینید: پس از کتایون ریاحی، پانتهآ بهرام هم به دادسرا میرودپانتهآ بهرام، باران کوثری، ویشکا آسایش، ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، گلاب آدینه، فاطمه معتمدآریا، شقایق دهقان و افسانه بایگان از جمله بازیگران زن هستند که در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و در حمایت از اعتراضات سراسری حجاب اجباری را از سر برداشتند.
همچنین ببینید: شکایت دادستان تهران از هفت سینماگر پس از حمایت آنها از بازیگران ممنوعالفعالیت شده
اسنادی که پیش از این گروه هکری «عدالت علی» در اختیار صدای آمریکا قرار داده، نشان میدهد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با همکاری چند وزارتخانه و صداوسیما، سالها است در پی «مدیریت چهرههای خاص» هستند و برای برخی شخصیتهای فرهنگی و ورزشی پروندهسازی کردهاند.
بر اساس این اسناد، کمیتهای با عنوان «چهرههای خاص» در شورای امنیت وزارت کشور، در چهارم مهر ۱۴۰۱، یعنی ۱۰ روز پس از آغاز اعتراضات، بر اساس «گزارشهای دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی» نخستین جلسه خود را تشکیل داده است.
هرچند، بنا بر اسناد دیگری که صدای آمریکا آنها را در اختیار دارد، پیش از آن نیز کمیتهای با عنوان «مدیریت چهرهها» در سالهای ۹۷ و ۹۸ نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته که با نهادهای اطلاعاتی، شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی، و چند وزارتخانه و صداوسیما در ارتباط بوده است.
همچنین ببینید: اختصاصی| افشای پروندهسازی برای بازیگران و ورزشکاران به دلیل همراهی با اعتراضات؛ از علی دایی و سعید معروف تا ترانه علیدوستی و آزاده صمدیبر اساس گزارش پیشین صدای آمریکا، در گزارش نهادهای اطلاعاتی، تأکید شده که «تعدادی از چهرههای خاص ورزشی، هنری و سینمایی» درباره اعتراضات سراسری «موضعگیری» و از آن «حمایت» کردهاند که «باعث ایجاد تحرک بیشتر در معترضان» شده و «همسو» با آنچه «معاندین و ضد انقلاب» خوانده شده، «به جای کاهش التهابات در جامعه، اقدام به ایجاد التهاب» میکند.