http://www.youtube.com/embed/JvcIJx9PtEU
صادق زیبا کلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، میگوید، «آقای هاشمی رفسنجانی سکوت کرده، اما فکر میکنم نظر وی هم بر عدم شرکت در انتخابات آتی است.»
آقای زیبا کلام دلیل این حدس خود را عدم تحقق خواستههایی که رفسنجانی در آخرین نماز جمعه خود مطرح کرده بود می داند.
علی اکبر هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه پس از برخورد خشونت بار با معترضین به نتیجه انتخابات، از نظام حاکم بر ایران خواست تا با اعطای آزادی به زندانیان سیاسی آرامش و اعتماد را به جامعه باز گرداند.
مجتبی واحدی، تحلیل گر سیاسی و مشاور ارشد مهدی کروبی، معتقد است رفسنجانی در این مورد به صراحت نظر خود را بیان نخواهد کرد.
واحدی میگوید تاخیر در انتخاب رئیس جدید دانشگاه آزاد در هفته های اخیر نیز نوعی بده بستان سیاسی است و در آن تلاش میشود با دادن امتیاز به آقای هاشمی، او را در انتخابات آتی مجلس با محافظه کاران همراه کنند.
موضوع استقبال عمومی از انتخابات در سالهای گذشته، به عنوان یکی از مولفه های اثبات مشروعیت، همواره مورد توجه نظام حاکم بر ایران بوده است، اما پس از حوادث روی داده پس از انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری ۱۳۸۸، و تنگ تر شدن حلقه خودی ها و افزوده شدن به منتقدین، به موضوع تحریم انتخابات نیز جدی تر از سالهای پیش پرداخته میشود.
مقامات جمهوری اسلامی طرح کنندگان بحث تحریم را وابسته به غرب معرفی میکنند. امام جمعه موقت تهران، در خطبه های نماز جمعه گفت، «داخلیهای حقیری که بیانیه میدهند و میگویند که نمیآیند و انتخابات را تحریم میکنند، به خارجیها گرا میدهند که هوای ما را داشته باشید و این دلارها را کم نکنید و ما را همچنان جزو اپوزیسیون ببینید و گوشه چشمی و عنایتی به ما داشته باشید.»
در هفته های اخیر بسیاری از اصلاح طلبان بطور یکپارچه سیاست عدم شرکت در انتخابات را در پيش گرفته اند. چهره های شاخص اصلاح طلب، با اعلام عدم نامزدی در این انتخابات اعلام کردند که در انتخابات اسفند ماه مجلس شورای اسلامی رای نخواهند داد.