وزارت امور خارجه آمریکا: گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر به دلایل امنیتی بسته شد

تصویر ماهواره‌ای از گذرگاه مرزی رفح

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که گذرگاه مرزی رفح به غزه روز چهارشنبه ۱۷ آبان به دلیل «شرایط امنیتی» نامشخص بسته شد، ولی مقامات آمریکایی در حال همکاری با مصر و اسرائیل برای بازگشایی آن هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گذرگاه مرزی رفح که تحت کنترل مصر است و با اسرائیل هم مرز نیست، تنها مرکز ارسال کمک به مردم فلسطین از زمانی است که اسرائیل حمله نظامی و محاصره غزه را به تلافی حمله گروه شبه‌نظامی حماس در ۱۵ مهر‌ماه به اسرائیل، آغاز کرده است.

گذرگاه رفح در روزهای شنبه و یکشنبه پس از حمله اسرائیل به آمبولانسی که به سمت این گذرگاه می‌رفت، بسته شد و خروج دارندگان گذرنامه‌های خارجی از طریق این گذرگاه را به تعویق انداخت؛ اما در روزهای دوشنبه و سه شنبه دوباره باز بود.

همچنین ببینید: حمله به کاروان آمبولانس‌ها در غزه؛ اسرائیل: تروریست‌های حماس داخلش بودند

پاتل در یک نشست خبری گفت: «برداشت ما این است که با توجه به شرایط امنیتی، گذرگاه مرزی رفح همچنان بسته است.»

پاتل گفت که ایالات متحده انتظار دارد بازگشایی گذرگاه تحت کنترل مصر به روال عادی بازگردد تا کمک‌ها بتوانند وارد نوار غزه شوند و اتباع خارجی بتوانند به خروج خود ادامه دهند.

فلسطینی‌های دارنده گذرنامه خارجی در گذرگاه مرزی رفح منتظر مجوز برای خروج از نوار غزه هستند - ۱۶ آبان ۱۴۰۲

او افزود از زمانی که ترک دارندگان گذرنامه‌های خارجی در هفته گذشته آغاز شده است تاکنون بیش از ۴۰۰ تن از شهروندان آمریکایی و اعضای خانواده‌های‌شان و افرادی که گرین‌کارت دارند از غزه خارج شده‌اند.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «این یک وضعیت فوق‌العاده سیال است. گذرگاه مرزی در بسیاری از موارد باز بوده و خروج ایمن اتباع خارجی‌ای را که به دنبال آن (خروج از غزه) بودند را امکان‌پذیر ساخته است.»

همچنین ببینید: خروج محدود افراد از غزه از طریق گذرگاه رفح از سر گرفته شد