ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا، در قسمت جدید پادکست خود با عنوان «جنگهای اطلاعات نادرست» به بررسی گزارشی درباره استفاده ابزاری گروه تروریستی حماس از آمار و ارقام غیرواقعی بهعنوان سلاحی برای جلب افکار عمومی جهان در مبارزه با اسرائیل پرداخته است.
او در این قسمت که روز چهارشنبه ۱۹ دی منتشر شد، با اندرو فاکس، پژوهشگر گروه «جامعه هِنری جکسون» در لندن، گفتوگو کرد که در زمینه امور دفاعی، خاورمیانه، و اطلاعات نادرست، فعالیت میکند.
اندرو فاکس، سرباز پیشین بریتانیایی، سه بار به افغانستان اعزام شده و با نیروهای ویژه آمریکایی در آن کشور نیز همکاری داشته است.
او نویسنده گزارش تحقیقی با عنوان «شمارش معکوس: تجزیه و تحلیل تعداد کشتهشدگان از سوی سازمان بهداشت حماس در غزه» است که اخیرا منتشر شد.
ایلان برمن در این برنامه یادآور شد که آمار و ارقام مرتبط با جنگ در غزه بهصورت کامل توسط سازمان بهداشت فلسطینی این منطقه ارائه میشود که در کنترل حماس است و نقش بسیار مهمی در شکلگیری افکار عمومی در جهان دارد.
به گفته آقای برمن، اطلاعات نادرست ارائه شده توسط سازمان بهداشت فلسطینی حماس، متفاوت با واقعیتهای میدانی، و بخشی از نبرد این سازمان تروریستی با اسرائیل است که بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی و رسانههای خبری جهان دارد.
اندرو فاکس ضمن تأیید اظهارات ایلان برمن گفت که کنترل این جنگ اطلاعاتی در اختیار حماس است و این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه موفق بوده است.
به گفته او، اسرائیل تلاش میکند تا حقایق جنگ را بیان کند ولی حماس اطلاعات نادرستی را با هدف تحریک احساسات عمومی و ایجاد واکنشهای منفی علیه اسرائیل بیان میکند؛ آمار و ارقامی که در بسیاری از موارد راستیآزمایی نمیشود.
اندرو فاکس در ادامه درباره چگونگی تحقیق درباره آمار کشتهشدگان فلسطینی توضیح میدهد که توسط سازمان بهداشت فلسطینی حماس ارائه شده است.
به گفته وی، این تحقیقات که به دلیل ادامه جنگ و حساسیتهای دو طرف با چالشهای بسیاری همراه بود، نشان میدهد که تناقضهای زیادی در این فهرست وجود دارد.
اندرو فاکس افزود که برای نمونه، مردان کشته شده را به فهرست زنان کشته شده افزودند، یا سن مردان کشته شده را کاهش دادند تا در فهرست کودکان قرار بگیرند.
او همچنین یادآور شد که در آمار ارائه شده، شبهنظامیان و غیرنظامیان جدا نمیشوند تا تعداد کلی تلفات فلسطینیها افزایش یابد.
این گزارش همچنین میگوید که حتی مرگهای طبیعی یا ناشی بیماری، خشونت خانگی، و شلیک اشتباه موشک نیز با همین هدف به این آمار اضافه میشود.
به گفته اندرو فاکس، این طبقهبندیهای نادرست به روایت حماس کمک میکند زیرا افکار عمومی جهان حساسیت بیشتری نسبت به تلفات غیرنظامیان، به ویژه زنان و کودکان، دارند.
آقای فاکس یادآور شد که بدون در نظر گرفتن اینکه چنین مواردی اشتباه بوده یا بهصورت عمدی انجام شده است، باید درنظر داشت که آمارهای ارائه شده توسط حماس نادرست است.
ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا، در واکنش به این نکته گفت که به عقیده او، این آمار نادرست به صورت عمدی توسط حماس ارائه میشود و سلاح این گروه فلسطینی است.
اندرو فاکس در این گفتوگو اشاره کرد که گزارش تحقیقیاش فقط درباره تعداد کشتهشدگان نیست بلکه به استفاده از اطلاعات نادرست در جنگ توسط یکی از طرفهای درگیر میپردازد که بسیار تأثیرگذار بوده است.
به گفته او، هرچند که حماس درغزه شکستهای سختی را از اسرائیل متحمل شده است، ولی در جنگ اطلاعات نادرست، جلب حمایت افکارعمومی جهان، و روایت این جنگ، موفقیتهای چشمگیری به دست آورده است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
حماس از سوی اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان سازمانی تروریستی شناخته میشود.
پادکست ایلان برمن، مجموعهای از گفتوگوها با مقامات، کارشناسان، و متخصصان در حوزههای مختلف است که به بررسی استفاده از اطلاعات نادرست توسط حکومتهایی مانند روسیه، جمهوری اسلامی ایران، و چین برای تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی در جهان میپردازد.