توافق کشورهای عضو «کواد» برای همکاری‌های مشترک در افغانستان

رهبران کشورهای عضو «کواد» به ترتیب از چپ: اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا؛ نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند؛ جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا؛ یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن؛ اتاق شرقی کاخ سفید، واشنگتن دی‌سی؛ جمعه ٢ مهر ۱۴۰۰

سران چهار کشور عضو «کواد» در نشست روز جمعه ٢ مهر خود در کاخ سفید به بررسی موضوعات گوناگون، از جمله تحولات افغانستان، پرداختند.

موضوع اصلی نشست چهار کشور ایالات متحده آمریکا، استرالیا، ژاپن، و هند موسوم به «کواد» که روز جمعه ٢ مهر در کاخ سفید برگزار شد، مقابله با همه‌گیری کرونا بود، اما سران این چهار کشور به تحولات افغانستان نیز پرداختند و توافق کردند که همکاری‌های مشترک آنها برای مبارزه با تروریسم در آن کشور تقویت شود.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، نیز در سخنانی گفت مسائل حاد منطقه می‌تواند در دستور کار گروه «کواد» قرار بگیرد. آقای مودی افزود: «هم اکنون دنیا در حال دست و پنجه نرم کردن با کووید-۱۹ است و این نهاد نیز بر آن تمرکز کرده است. اما همکاری‌های کواد، موضوعات دیگری مانند تغییرات اقلیمی، مسائل امنیتی حوزه اقیانوس هند و آرام، و مقابله با تروریسم در افغانستان را پوشش می‌دهد.»

نارندرا مودی روز شنبه در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل، بدون آن که از کشور خاصی نام ببرد گفت، کشورهایی که از تروریسم به عنوان «ابزار سیاسی» استفاده می‌کنند، باید بدانند تروریسم برای آنها هم یک تهدید بزرگ است.

در همین ارتباط، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، عصر شنبه ۳ مهر در یک نشست خبری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت، ارتباط با طالبان با هدف حفظ امنیت شهروندان روسیه در افغانستان و تسهیل گفتگوهای بین‌الافغانی انجام می‌شود.

آقای لاوروف افزود اگرچه تماس روسیه با طالبان ادامه ندارد، اما کشور در حال حاضر برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان ندارد.

تدروس آدهانوم قبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، در دیدار اواخر هفته گذشته از کابل گفت ذخایر دارو در افغانستان در حال تمام شدن است و نظام بهداشتی آن کشور فاصله کمی با فروپاشی کامل دارد.

دبورا لاینز، نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، نیز روز شنبه با حامد کرزای رئیس جمهوری پیشین آن کشور در کابل دیدار و بر ضرورت ادامه امدادهای بشردوستانه به افغانستان تاکید کرد.