در سومین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی تقابل میان معترضان ایرانی و جمهوری اسلامی بیش از پیش نمایان شده است، به طوری که همزمان با برگزاری برنامههای حکومتی، شماری از معترضان از دیوارنویسی گرفته تا سوزاندن عکسها و تخریب مجسمههای او، به این اتفاق واکنش نشان میدهند.
عکسها و ویدئوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در سومین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در روز سهشنبه ۱۳ دی، موجی از واکنشهای گوناگون را به نمایش گذاشته است.
مراسمهای مختلف عزاداری حکومتی برای سومین سالمرگ قاسم سلیمانی در مناطق مختلف ایران برگزار شده و برخی مدافعان جمهوری اسلامی او را با القابی همچون «سردار دلها» توصیف کردهاند. در مقابل، شمار قابل توجهی از مخالفان با ابراز شادی از کشته شدن او یاد کردهاند و عکسهای متعددی از «کتلت» در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
«کتلت» اصطلاحی است که برخی مخالفان جمهوری اسلامی از آن برای شرح کشته شدن سلیمانی از آن استفاده میکنند.
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی کارگر وبلاگنویسی که در بازداشت کشته شد، در ویدئویی که همزمان با سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی منتشر شده میگوید: «جمهوری اسلامی نابود بشود، برای دخترها و پسرهایم کتلت میپزم.»
یک ویدئوی شهروندی از تهران، تصویری از قاسم سلیمانی را به شکل شیطان نشان میدهد، در حالی که راوی از «سالگرد به هلاکت رسیدن تروریست بزرگ» سخن میگوید.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ویدئویی دیگر از مشهد، نشان میدهد یک معترض پلاکاردی را بر پلی میآویزد که روی آن نوشته شده «سالگرد کتلت شدنت مبارک!»
در این حال، نرجس سلیمانی، دختر قاسم سلیمانی که عضو شورای شهر تهران است، ماکتی از پدرش تهیه کرده و آن را روی صندلی پشت میز اتاق شورا گذاشته است. او میگوید پشت میز کارش نمینشیند چرا که خود را در آن سطح نمیداند.
یک شهروند، در حالی که تصویری از قاسم سلیمانی را روی سطل زباله شهری میچسباند، میگوید نهادهای حکومتی در سومین سالمرگ فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، این برچسبها را روی خودروها نصب میکنند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ویدئویی دیگر دیوارنویسیهای متعددی را درباره کشته شدن قاسم سلیمانی نشان میدهد.
در برخی مناطق ایران نیز معترضان به مجسمههای قاسم سلیمانی رنگ خون پاشیدهاند. این ویدئو که در گوهردشت استان البرز گرفته شده، اعزام جرثقیل برای پاک کردن رنگ سرخ از مجسمه فرمانده پیشین نیروی قدس را نشان میدهد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ویدئوهای متعددی نیز از به آتش کشیدن بنرهای حکومتی مرتبط با سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی را در شهرهای مختلف نشان میدهد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
برگزاری کنسرت رایگان «پرواز همای» در شامگاه دوشنبه در بنیاد رودکی به مناسبت سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی که ورود به آن برای عموم آزاد بود نیز، در شبکههای اجتماعی واکنشهایی برانگیخت و برخی آن را «خوشرقصی برای جمهوری اسلامی» توصیف کردند.
المیرا شریفی مقدم، مجری صدا و سیما نیز به روزنامه هممیهن حمله کرد، چرا که به اعتقاد او، در سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در صفحه نخست خود به «سوژه روز» نپرداخته و به جای آن به خط فقر ۱۵ میلیون تومانی در تهران اشاره کرده است.
شکریا برادوست، در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا میگوید همه نقشههای جمهوری اسلامی در منطقه با کشته شدن قاسم سلیمانی بر آب شد، چرا که تمام روابط و کارهای او در خاورمیانه، شخصی بوده و در قالب چارچوب سیستمی نبوده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و ابومهدی المهندس، از رهبران شبهنظامیان شیعه در عراق، روز ١٣ دیماه ١٣٩٨ در یک حمله پهپادی ایالات متحده در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شدند.