اعتراضات معیشتی در ایران روز سهشنبه ۱۱ دی با تجمع گروهی از معلمان بازنشسته دستکم در سه استان فارس، مازندران، و کرمانشاه، و تجمع کارکنان صنایع نفت و گاز در استانهای بوشهر و خوزستان جریان داشت.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و اخبار منتشر شده در رسانههای اجتماعی، زنان و مردان بازنشسته فرهنگی در استانهای فارس، مازندران، و کرمانشاه، با حضور در خیابان در حالی که پلاکاردهایی حاوی خواستهها و شعارهایشان در دست داشتند، علیه ناکارآمدی مقامات جمهوری اسلامی شعار دادند.
معترضان بازنشسته در شیراز شعار دادند: «جای مردان سیاست بنشانید درخت، تا هوا تازه شود.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
معترضان بازنشسته در مازندران شعار دادند: «ایران پردآمد، چه بر سر تو آمد؟»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در کرمانشاه نیز، فرهنگیان بازنشسته شعار دادند: «با اهل قلم هر که در افتاد، ورافتاد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان با اعتراضات فرهنگیان بازنشسته، گروهی از کارکنان صنایع نفت و گاز در دو استان خوزستان و بوشهر تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس یک گزارش ویدئویی شهروندی که کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار منتشر کرده، گروهی از کارکنان پالایشگاه فجر جم در بوشهر، با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی خواستههایشان، شعار دادند: «حقوق عادلانه، حق مسلم ماست.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دهها تن از کارکنان پیمانکاری شرکت نفت و گاز گچساران در استان خوزستان نیز در محوطه این مجتمع تجمع کردند و خواستار «تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، و نظام عادلانه پرداخت حقوق و مزایا» شدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
درخواست «بازنگری و اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه حقوقها»، «ایجاد امنیت شغلی» و «عمل به توافقات قبلی بویژه درباره مرخصی استحقاقی» از جمله خواستههای کارکنان معترض صنایع نفت و گاز در تجمعات هفته های اخیر بوده است.
علاوه بر این، در روز سهشنبه گروهی از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با برگزاری تجمعی با گستردن سفره خالی به مشکلات معیشتی موجود اعتراض کردند و شعار دادند: «جهادی میمیرد، ذلت نمیپذیرد» و «فریاد هر جهادی، عدالت و آزادی.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
حکومت ایران در مقابل این اعتراضات، برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکلهای مستقل کارگری، معلمان و بازنشستگان را تشدید کرده است. در حال حاضر، شماری از این فعالان به اتهامات امنیتی زندانی هستند.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.
همزمان با موج تلاطم در بازارهای مالی ایران و عبور هر یک دلار آمریکا از ۸۲ هزار تومان، شاهزاده رضا پهلوی این وضعیت را «تازهترین دستاورد رژیم بیکفایت جمهوری اسلامی و دولت دستنشانده علی خامنهای» دانسته و با اشاره به اعتصاب بازاریان، و اعتراضات بازنشستگان فولاد، معدن، مخابرات، آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی، پرستاران و کارکنان بخش درمان، و کارگران بخشهای انرژی و پتروشیمی، تأکید کرده است که «اعتصابات و نافرمانیهای مدنی در کنار اعتراضات خیابانی راهی مؤثر برای به زانو در آوردن این رژیم است.»،
شاهزاده رضا پهلوی همچنین از ایرانیان خواسته که «فراتر از خواستههای صنفی، پشتیبان و حامی اعتراضات یکدیگر باشند»، چرا که به گفته او «با همبستگی و اتحاد همه اقشار ملت ایران است که میتوان به هدف بزرگتر که آزادی و نجات ایران است، دست یافت.»
همچنین ببینید: شاهزاده رضا پهلوی: دلار ۸۲ هزار تومانی دستاورد «رژیم بیکفایت» استسلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه نهم دی نسبت به بروز «قحطی» در ایران هشدار داده و گفته است در صورت «ادامه ناترازیها در این سطح، احتمال بروز قحطی» وجود دارد.
همچنین ببینید: عضو مجلس شورای اسلامی: شاید «قحطی» شودجمشید اسدی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزشهای سرمایهای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند