بازنشستگان معترض یاد جان‌باختگان معدن طبس را گرامی داشتند

اعتراضات معیشتی بازنشستگان ـ آرشیو

شماری از بازنشستگان سازمان‌ها و نهادهای مختلف در برخی شهرها از جمله تهران، رشت، کرمانشاه، اهواز، اصفهان، و شوش در اعتراض به وضعیت معیشتی و بی‌توجهی مقامات به خواسته‌هایشان روز یکشنبه هشتم مهر تجمعاتی برگزار کردند.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده توسط منابع صنفی در روز یک‌شنبه هشتم مهر، در این اعتراضات بازنشستگان یاد کارگران جان‌باخته در واقعه انفجار معدن در طبس را گرامی داشتند.

بازنشستگان معترض در شوش، شعار دادند: «از خوزستان تا تهران، مرگ بر این مدیران.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بازنشستگان معترض در شوش: «از خوزستان تا تهران مرگ بر این مدیران»

آنها همچنین با «یک دقیقه سکوت» یاد معدنچیان طبس را که به گفته آنها «قربانی سودورزی کارفرماها شدند»، گرامی داشتند و به اعلام یک هفته عزای عمومی برای کشته شدن حسن نصرالله و بی‌توجهی به جان باختن ده‌ها کارگر معدن اعتراض کردند.

همچنین، بازنشستگان معترض در کرمانشاه، با شعار «معدن‌کاران طبس، تسلیت تسلیت» یاد این شهروندان جان‌باخته را گرامی داشتند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان در کرمانشاه: «معدن‌کاران طبس، تسلیت، تسلیت»

از سویی دیگر، بازنشستگان صنایع فولاد در اصفهان نیز ضمن گرامی‌داشت یاد کارگران کشته شده در طبس، با شعار «نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت» دست به اعتراض زدند.

در اهواز، مرکز استان خوزستان هم، معترضان با شعار «کارگر زندانی آزاد باید گردد» و «معلم زندانی آزاد باید گردد» به خیابان آمدند.

بازنشستگان معترض در رشت مرکز استان گیلان هم با شعار «فقط کف خیابان، به دست میاد حقمان» اعتراض کردند و در مقابل سازمان تأمین اجتماعی این شهر «برای احقاق حق و گرامی‌داشت معدن‌کارانی که جان عزیزشان را از دست دادند»، تجمع کردند.

همچنین، بر اساس گزارش «شورای بازنشستگان ایران»، روز شنبه هفتم مهر نیز تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی در تهران برگزار شد و معترضان به یاد کشته‌شدگان معدن طبس شمع افروختند.

بنا بر این گزارش، یکی از زنان معترض «فریاد زد، باید برای این عزیزان پنج روز عزای عمومی اعلام می‌شد.»

در این تجمع شعارهایی از جمله «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون»، «اسماعیل گرامی، آزاد بايد گردد»، «شریفه محمدی، آزاد باید گردد»، «درمان رایگان، حق مسلم ماست»، «بیمه‌های تکمیلی، دزد سر گردنه»، «روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن»، «فریاد فریاد از این همه بيداد»، و «بازنشسته داد بزن حقت رو فریاد بزن» سر داده شد.

بر اساس این گزارش، یکی از بازنشستگان معترض با اشاره به تجمع بازنشستگان در روز شنبه در محدوده کاخ ریاست‌جمهوری، تأکید کرد که مقامات جمهوری اسلامی «ناشایستگی خود را در اداره کشور ثابت» کرده‌اند و «دیر یا زود دودش به چشمان» خودشان خواهد رفت.

آقای امیری با اشاره به احضار غیرقانونین، بازداشت و تهدید معترضان معیشتی، یادآوری کرد که بازنشستگان بر خلاف تأکیدات «فصل سوم قانون اساسی، مورد تبعیض ناروا قرار گرفته‌اند» و «بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی حق اعتراض در خیابان» دارند.

او با بیان این که تجمعات معیشتی جاری «به خاطر بی‌کفایتی وزیران رفاه گذشته و حال، و مدیران صندوق‌های بازنشستگی گذشته و حال است»، تأکید کرد که عملکرد مقامات جمهوری اسلامی «باعث شده بازنشستگان با این شرایط سنی وارد عرصه اعتراضات بشوند.»

آقای امیری همچنین گفت که «صداقتی از مسئولان ندیده‌ایم» و هرچند «مطالبه‌گری هزینه دارد، اما باید پای آن و در مقابل این ظلم آشکار ایستاد.»

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان که در ماه‌های گذشته شدت گرفته است، نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

تشدید اعتراض‌های معیشتی در ایران در حالی است که هادی موسوی‌نیک، مدیرکل سابق مطالعات رفاه اجتماعی وزارت کار، به‌تازگی گفته است «دهک اولی‌ها در ایران ماهانه تنها ۱۰۰ گرم گوشت مصرف می‌کنند» و «روند مصرف مرغ و برنج در ایران کاملا نزولی است.»

بورقان نظامی، اقتصاددان، پیش از این به صدای آمریکا گفته که ایران دچار یک «تورم بالای مضمن» است و عواملی از جمله بی‌انضباطی مالی دولت غیرپاسخگو به مردم، و ضعف شدید ابزارهای پولی بانک مرکزی، عقب‌ماندگی شدید مقررات بانکداری و نظام نظارت بر بانک‌ها، از جمله دلایل آن است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

آیا ادعای جراحی اقتصادی پزشکیان شدنی است و چه پیامدهایی دارد؟ بورقان نظامی توضیح می‌دهد