اعتراضات معیشتی در روز یکشنبه پنجم آذر با تجمعات بازنشستگان تأمین اجتماعی در چند شهر ایران ادامه یافت؛ همزمان، بازنشستگان صنایع فولاد و پرستاران نیز تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.
بنا بر گزارشهای منابع خبری، بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی روز یکشنبه در شهرهای کرمانشاه، اراک، اهواز، و شوش ضمن سر دادن شعارها و در دست داشتن پلاکاردهایی درباره وضعیت معیشت و حقوق صنفی خود، تجمع و راهپیمایی کردند.
بر اساس گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، معترضان بازنشسته در اراک علاوه بر تجمع در مقابل ساختمان اداره تأمین اجتماعی مرکز استان مرکزی، تا مقابل دفتر نماینده این شهر در مجلس، راهپیمایی کردند.
بازنشستگان معترض در شهرهای مختلف شعار دادند: «تأمین رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند»، «خواسته ما این زمان، معیشت است و درمان»، «صدا و سیما کجاست؟ صدای ما بیصداست»، «حاصل کار دولت، غارت جیب ملت»، «حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون»، «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون»، و «هم مجلس هم دولت، ظلم میکنند به ملت.»
کانال تلگرامی شورای بازنشستگان ایران گزارش داده که این تجمعها «در اعتراض به فقر و نداری» و «تبعیض و نابرابریها» برگزار شده است.
همزمان، شماری از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی در روز یکشنبه در تهران تجمع کردند و شعار دادند: «تعرفه ما کجاست؟ زیر عبای شماست.»
در ادامه اعتراضات معیشتی روز یکشنبه پنجم آذر، بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت فولاد در تهران و اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند.
کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در پی تصویب افزایش سن بازنشستگی، در نامهای خواستار آن شده که شورای نگهبان این مصوبه را تأیید نکند.
در این نامه به مشکلات ناشی از «افزایش سن و سابقه بازنشستگی» اشاره شده و آمده که کارگران در شرایط حاضر «تحمل افزایش فشار بیشتر ندارند» و نباید آنها را «از آسایش بازنشستگی در کنار خانواده محروم ساخت.»
همچنین ببینید: نامه کانون شوراهای استان تهران به شورای نگهبان؛ کارگران با «افزایش سن بازنشستگی» مخالفت هستندبا بالا گرفتن اعتراضات معیشتی در ایران که چندین بار در هفته در شهرهای مختلف برگزار میشود، مسعود نیلی، داوود سوری و زهرا کاویانی سه اقتصاددان شناخته شده، با انتقاد از شیوه حکمرانی اقتصادی جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته اعلام کردند که در زمینه کاهش فقر «دستاورد ویژهای» نداشتیم و «حدود ۳۰ درصد جمعیت ما زیر خط فقر هستند.»
پیشتر، فرشاد مومنی اقتصاددان در ایران، با تکیه بر «دادههای رسمی» گفته بود تقریبا یک نفر از هر سه ایرانی «به معنای مطلق، فقیر» است و برای نخستین بار در ۱۰۰ سال گذشته، در زمان کمتر از سه سال، جمعیت فقیر ایران دو برابر میشود.
این در حالی است که جمشید اسدی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته است برنامه بودجه سال ۱۴۰۳ موجب گسترش بیشتر فقر و تشدید تورم در ایران خواهد شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند