اعتراضات معیشتی بازنشستگان شرکت مخابرات ایران روز دوشنبه ۱۳ آذر در مقابل ادارههای مخابرات استانهای مختلف برگزار شد. همزمان، بازنشستگان صدا و سیما در مقابل مسجد بلال در تهران تجمع کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، اعتراضات بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت مخابرات که به طور هفتگی با عنوان «دوشنبههای اعتراضی» برگزار میشود، دوشنبه ۱۳ آذر نیز دستکم در استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، همدان، گلستان، لرستان، زنجان، کردستان، آذربایجان شرقی، و اردبیل برگزار شد.
در این تجمعها شعارهایی از جمله «مخابرات فنا شد، اسیر قلدرها شد»، «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن»، «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه»، «هزینهها دلاریه، حقوق ما ریالیه»، «منزلت معیشت، حق مسلم ماست» و «وزیر بیکفایت، استعفا استعفا» سر داده شد.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات در چند ماه گذشته نسبت به برآورده نشدن درخواستهایشان، از جمله اجرای آییننامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی بوده است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
- گزارش تصویری تجمعها
تبریز
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
شیراز
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
کرمانشاه
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
اصفهان
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
اهواز
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
سنندج
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تهران
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
- تجمع بازنشستگان صدا و سیما
همزمان، گزارشها حاکی از این است که شماری از بازنشستگان سازمان صدا و سیما روز دوشنبه در مقابل مسجد بلال حبشی این سازمان در تهران تجمع کردند.
اعتراضات معیشتی در بخشهای مختلف از جمله بازنشستگان کشوری، تأمین اجتماعی، و شرکت مخابرات در کنار تجمعات و اعتصابات کارگران و کارکنان صنایع گوناگون، به طور مستمر در ایران در جریان است و در این حال، حکومت به دنبال افزایش سن بازنشستگی است.
پیشتر، اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای به شدت از تصویب طرح دولت برای افزایش سن بازنشستگی انتقاد کرده و آن را اقدامی برای «بهرهکشی از جنازه کارگران و حقوقبگیران» نامیده است.
همچنین، جمشید اسدی اقتصاددان، پیش از این در گفتوگو با صدای آمریکا مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر افزایش سن بازنشستگی را روشی «وحشتناک» برای «خلق پول» توصیف کرده و گفته که این اقدام دولت و مجلس «به شدت تورم را افزایش میدهد و کمر مردم را زیر خرجها میشکند.»
همچنین ببینید: اقتصاددانان میگویند: نتیجه مصوبه افزایش سن بازنشستگی افزایش بیشتر تورم است