اعتراضات معیشتی در ایران در روز سهشنبه ۱۳ شهریور با اعتصاب کارکنان شماری از پالایشگاههای مجموعه ارکان ثالث، در مجتمع نفت و گاز پارس جنوبی عسلویه در بوشهر ادامه یافت. در این روز شهر شادگان در استان خوزستان نیز صحنه تجمع کشاورزان معترض به «کمبود سهمیه گازوئیل» بود.
بنا بر گزارشهای منابع صنفی و کارگری، تجمع و اعتصاب کارکنان مجموعه ارکان ثالث در پالایشگاههای سوم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، و یازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه ادامه دارد.
کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار با تأکید بر فشار نیروهای حکومتی برای متوقف کردن این اعتراضات معیشتی، به نقل از معترضان نوشته است: «ما حتی در پالایشگاههایی که به لحاظ فشارهای امنیتی و سرکوب حراست، قادر به برگزاری تجمع اعتراضی نیستیم، تماما دست از کار کشیده و هیچ گونه درخواستی را نسبت به فوریت کار و تولید نمیپذیریم.»
شورای بازنشستگان ایران با انتشار یک گزارش ویدئویی اعلام کرد که شماری از کارکنان رسمی در ادامه اعتراضات سراسری خود و برای پیگیری مطالباتشان در شرکت نفت و گاز پارس عسلویه، سایت یک، تجمع داشتند.
معترضان شعار دادند: «کسورات نامشروع، ملغی باید گردد»، «قرارداد استخدام، اجرا باید گردد.»
کارکنان معترض صنایع نفت و گاز به میزان «دریافتی ناعادلانه و حقوقهای زیر خط فقر» و همچنین «تبعیض» اعتراض دارند.
بر اساس این گزارش، کارکنان پالایشگاه گاز «فجر جم» و همچنین شرکت نفت و گاز پارس کنگان، سایت دو نیز در روز سهشنبه تجمع کردند.
از جمله خواستههای کارکنان رسمی صنایع نفت و گاز در این اعتراضها برکناری مسئولان نالایق و فاسد، حذف سقف حقوق، حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی، اجرای کامل قانون، و بازنگری در اساسنامه صندوق بازنشستگی عنوان شده است.
پیش از این، پایگاه اطلاع رسانی مطالبات کارکنان رسمی صنعت نفت ایران (افکار نفت) خطاب به وزیر نفت اعلام کرده بود که «تجمعات صنفی همکاران صنعت نفت تا حصول نتیجه مطلوب و پرداخت تمام و کمال حقوق قانونی خود طبق قرارداد فیمابین کارمند با وزارت نفت ادامه خواهد داشت.»
همچنین ببینید: اعتراض معیشتی؛ تجمع کارکنان نفت و گاز در آغاجاری و عسلویه، ۳۲ روز اعتصاب کارگران واگن پارس اراکبنا بر گزارش کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار، گروهی از کشاورزان و صاحبان تجهیزات کشاورزی، در اعتراض به «کمبود سهمیه گازوئیل» در مقابل فرمانداری شهرستان شادگان در استان خوزستان تجمع کردند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
پیش از این، حمید آصفی روزنامهنگار به صدای آمریکا گفته که اقتصاد ایران دچار «ابربحران» است و توان تابآوری در مقابل منازعه بلندمدت را ندارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند