همزمان با تشدید محدودیتها علیه آزادیهای فردی و اجتماعی در ایران، یکی از مقامات پلیس جمهوری اسلامی با اعلام ورود «پلیس امنیت عمومی» به فضای مجازی «در راستای اجرای طرح نور» از «پاکسازی و مسدود سازی» ۲۱ صفحه اینستاگرامی پرمخاطب در غرب استان تهران خبر داد.
کیومرث عزیزی، فرمانده انتظامی غرب استان تهران، دوشنبه ۳ فروردین «انتشار تصاویر نامناسب و هنجارشکن» را دلیل مسدود کردن ۲۱ صفحه پرمخاطب در فضای مجازی دانست و با ادعای رصد «مستمر» صفحههای مختلف اجتماعی و فضای مجازی، کاربران را تهدید به برخورد کرد.
به گفته کاربران، این صفحههای اینستاگرامی با تعهدنامههای شبیه بههم با پیغامی به روز شدهاند که روی آن نوشته شده است: «اینجانب مراتب عذرخواهی خود را از انتشار محتوای نامناسب در صفحه اینستاگرام اعلام و منبعد خود را ملزم به حفظ و رعایت قوانین و شئونات اسلامی میدارم. ضمنا از افرادی که در ما را در این امر یاری مینمایند کمال تشکر را داریم.»
در نمونهای دیگر دانشجویی که پیشتر مطلبی درباره رفتار حراست دانشگاه با او به بهانه نقض قوانین حجاب اجباری نوشته بود، پس از چند روز با نگارش مطلبی دیگر مطلب قبلی را «اشتباه» خودش عنوان کرد و نوشت که چنین اتفاقی نیافتاده است.
اجرای این طرح با تهدید مقامات پلیس همراه بوده است. بنا بر گزارشها پلیس به فعالان مجازی گفته است: «نه تنها با خود صفحههای آنها، که با گرداننده آنها هم برخورد قانونی به عمل آمد.»
پیش از این محمدحسین طاهری آکردی، دبیر «ستاد امر به معروف» جمهوری اسلامی،َ نیز گفته بود که «طرح نور کار امنیتی است» و فراجا مستقیما با این طرح سر و کار دارد.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۲ فروردین در سخنرانی نماز عید فطر خود با فرمانی جدید به «آمران به معروف» که پیشتر آنها را «آتش به اختیار» توصیف کرده بود، از آنها خواست تا «با هنجارشکنی دینی برخورد کنند.»
ساعاتی پس از این دستور علی خامنهای، فرماندهی انتظامی اعلام کرد طرح مقابله با پوشش اختیاری زنان را از شنبه ۲۵ فروردین اجرا میکند.
سازمان عفو بینالملل در گزارشی که اسفند ۱۴۰۲ منتشر شد اعلام کرد: «مقامات جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای از بین بردن مقاومتها در برابر حجاب اجباری پس از اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی، سعی در ایجاد وحشت در زنان و دختران دارند و زندگی روزمره آنها را مختل کرده و باعث ناراحتیهای روحی شدید در آنها شدهاند.»