بازداشت «۱۳ سارق» بانک ملی؛ نیروی انتظامی: اکثر اموال مسروقه بازگردانده شد

بانک ملی شعبه دانشگاه تهران

یک هفته پس از انتشار خبر سرقت از صندوق امانات بانک ملی ایران، شعبه دانشگاه تهران، نیروی انتظامی تهران از دستگیری «۱۳ تن از سارقان» و یافتن اکثر اموال مسروقه خبر داده است.

حسین رحیمی، رییس پلیس تهران، روز جمعه ۲۰ خرداد با اعلام این خبر گفت که شماری از «سارقان» در خارج از ایران دستگیر شده‌اند و «با هماهنگی پلیس اینترپل در حال بازگشت به کشور هستند.»

به نوشته ایرنا، علی صالحی، دادستان تهران، نیز شمار دستگیرشدگان در خارج از کشور را ۳ نفر اعلام کرد.

عکسی که ایرنا از اموال مسروقه پیدا شده منتشر کرده است

خبر سرقت هالیوودی از بانک ملی ایران مورد توجه بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفته بود.

این رویداد یکی از بزرگترین سرقت‌های بانکی تاریخ ایران است. در این سرقت که که همزمان با سالمرگ بنیانگذار جمهوری اسلامی رخ داد محتویات بیش از ۲۵۰ صندوق اجاره‌ای شعبه ممتاز بانک ملی در خیابان انقلاب مقابل دانشگاه تهران به سرقت رفت.

روابط عمومی بانک‌ملی اعلام کرده با هماهنگی مقام قضایی در اسرع وقت، بهای کامل اموال مسروقه جبران خواهد‌شد، اما دبیر کانون بانک‌های خصوصی می‌گوید: «چون بانک یا نماینده آن از محتویات صندوق‌های امانات مشتریان اطلاعی ندارند و اثبات این که چه چیزی در صندوق قرار داشته غیرممکن بنابراین بانک هیچ مسئولیتی برای رد امانت ندارد.»

شماری از مالباختگان، روز سه شنبه ۱۷ خرداد با حضور در شعبه بانک به سرقت اموالشان از صندوق‌های امانی بانک اعتراض کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اعتراض و بی‌تابی مالباختگان صندوق‌های امانات بانک ملی که به سرقت رفته است

در سایت بانک ملی هم در قالب آئین‌نامه صندوق‌های اجاره‌ای نه‌ تنها اشاره‌ای به بیمه صندوق‌های مذکور نشده بلکه قید شده است: «بانک هیچ‌گونه مسئولیتی در زمینه محتویات صندوق و زیان‌های وارده به آن ندارد.» در تبصره این ماده آمده است: «نظر به اینکه بانک و بیمه‌گر از محتویات صندوق بی‌اطلاع بوده و مراجعات مکرر مشتری به صندوق امکان‌پذیر است لذا بیمه محتویات صندوق منتفی می‌باشد. بانک در این خدمت صرفا محلی را به مشتری اجاره داده و محتویات صندوق، امانت محسوب نگردیده و مسئولیتی بابت رد امانت وجود ندارد.»

مونسان، عضو هیات رئیسه بانک ملی، درباره این سرقت گفته بود: «دزدان از ۲۵۰ صندوق امانات که در اختیار مشتریان بوده، ۱۶۲ صندوق را با «دیلم» شکسته‌اند و هر صندوقی که پر بوده را خالی کرده‌اند.» وی با بیان اینکه صندوق‌ها مجهز به سیستم‌های امنیتی هستند افزود: «تیم سارقانی که وارد شعبه شده‌اند، بسیار ماهر و کار کشته بودند و توانسته‌اند سیستم‌ها را از کار بیاندازند.»

رسانه‌های داخلی در تازه‌ترین گزارش از ابعاد این دزدی نوشتند: «سرقت، پنجشنبه شب و در ساعات اولیه روز ۱۳ خرداد انجام شده و سارقان از طریق درب پشت ساختمان و با تخریب و بریدن قفل وارد ساختمان شده و بعد از برش دادن در گاوصندوق بزرگ و هک رمز آن به محوطه صندوق امانات بانک وارد شده‌اند از ۲۵۰ صندوق موجود ۱۶۹ صندوق را خالی کرده و بعد از همان درب پشتی خارج شده در را بسته و قفل آن را محکم کرده و از صحنه دور شده‌اند.»

عباس عبدی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب درباره این سرقت در توئیتر نوشت: «دزدی از بانک ملی دانشگاه، کار دزدهای معمولی نیست. برایش احتمالات غیر منتظره‌ای باید در نظر گرفت. بیش از آن که دزدی با هدف کسب پول و طلا باشد امنیت را نشانه رفته است. مثل یک ترور به آن نگاه کنید و نه یک سرقت.»