انتشار ویدئویی از انتقال زائران ایرانی به عراق با استفاده از یک هواپیمای نظامی، مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
در پی انتشار یک ویدئو در شبکه های اجتماعی، مقامات مربوط تایید کردند که جمعی از مسافران کربلا را با هواپیمای نظامی به عراق فرستاده اند.
فردی که این ویدئو را گرفته می گوید یک هواپیمای ایلوشین را برای انتقال زائران دوطبقه کرده اند.
خبرگزاری فارس با تایید این خبر در توضیح آن می نویسد با توجه به بالا بودن هزینههای بلیت پروازهای اربعین و سرپیچی بسیاری از دفاتر از عرضه بلیت با قیمت مصوب، برخی از زوار با هواپیمای باری به عراق سفر کردند.
ایسنا نیز به نقل از یک مقام سازمان هواپیمایی کشوری نوشت که هواپیماهای نظامی نیاز به اخذ مجوز ندارند ولی در صورت انجام پرواز مسافری باید مجوز دریافت کنند که این هواپیما چنین مجوزی نداشت.
البته ساعاتی بعد خبرگزاری ایسنا این خبر را برداشت و جای آن نوشت، با توجه به جابجایی حجم قابل توجهی بار و نیروی انسانی برای ارائه خدمات در مراسم اربعین توسط دستگاههای مرتبط، توان پشتیبانی بخش نظامی کشور در خدمت این نیاز قرار داده شده و برخی امکانات و نیروهای مورد نیاز برای خدمات رسانی به زوار اربعین با مساعدت نیروهای نظامی جابجا میشوند و مسافران این هواپیما افراد عادی نبودهاند.
از سویی روز سه شنبه، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مراسمی عنوان کرد در راستای خدمت رسانی به زائران هشت تریلی اقلام و وسایل مورد نیاز به عراق ارسال شد.
برخی این اقدام جمهوری اسلامی در انتقال زائران را یک اقدام نمایشی از سوی دولت جدید در راستای تداوم این مراسم مذهبی عنوان میکنند.
ویزای معتبر، کارت واکسیناسیون و داشتن تست منفی کرونا را از جمله شروط ورود زائران به عراق برای برگزاری مراسم اربعین است
انتقال عجیب زائران ایرانی به عراق با یک هواپیمای نظامی در حالی صورت میگیرد که ایران به لحاظ مقابله با کرونا کماکان در شرایط بحرانی به سر می برد و مقامات همچنان نسبت به وقوع پیک ششم کرونا هشدار میدهند.
همچنین آن طور که در تصاویر مشهود است در این پرواز نیز هیچگونه پروتکل و استانداردهای مسافربری و بهداشتی در جهت مقابله با کرونا رعایت نشده و تنها تعداد کمی از مسافران ماسک بر صورت دارند و البته مشخص که آیا شروط مطرح شده از سوی دولت عراق برای این زائران رعایت شده یا خیر.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، افزایش تعداد زائران از عراق میتواند موجب بدتر شدن وضع بحرانی کشور در مقابله با ویروس کرونا شود.
همچنین ببینید: کرونا در ایران - احتمال واردات واکسنهای آمریکایی از بلژیک و آلمان؛ ناکامی در تحقق وعدههای مربوط به واکسن برکت