مسعود پزشکیان که ۱۵ تیر امسال در یک رایگیری حکومتی حداقلی به ریاست دولت چهاردهم رسید بالاخره ۱۰ شهریور در مقابل دوربینهای تلویزیون قرار گرفت و در«اولین گفتگو با مردم» بدون ارائه برنامهای برای رفع مشکلات، بارها از علی خامنهای قدردانی کرد.
رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی که هنوز به رسم روسای دولتهای قبلی، بعد از انتخابات در مقابل پرسشهای خبرنگاران رسانهها قرار نگرفته است، شامگاه شنبه ۱۰ شهریور با تکرار سخنان پیشین خود در دوره نامزدی، به دو مجری منتخب صداوسیما گفت که مثل همه مردم ایران از مشکلات آگاه است و این مشکلات را حل خواهد کرد، اما راهکاری برای این موضوع ارائه نکرد.
او که پیشتر نیز بر اطاعتپذیری محض از رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده بود در سخنان شنبه شب خود نیز بارها از علی خامنهای نام برد و گفت که اگر خواست و حمایتهای «رهبر انقلاب» نبود احتمالا او هم الان رئیس دولت نبود.
مسعود پزشکیان با اشاره به برنامههای خود در بعد سیاست خارجی در روزهای پیش رو از سفر به عراق و آمریکا خبر داد و گفت: «دلیل اینکه اولین سفرم به عراق خواهد بود این است که میخواستم بروم نجف برای زیارت امام علی. در مورد سفر به نیویورک و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل هم با رهبری صحبت خواهم کرد.»
رئیس دولت چهاردهم همچنین با اشاره به معضل تورم در کشور و فشار ناشی از آن بر روی مردم ایران افزود:«ما برای مهار تورم تمام تلاشمان را خواهیم کرد اما بستگی به این دارد که در دنیا چه اتفاقاتی میافتد و در داخل با هم چگونه گفتوگو کنیم.»
او در زمینه دیگر دغدغه عمده مردم در موضوع فضای مجازی هم بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت: «بنا داریم با شورایعالی فضای مجازی و شورایعالی امنیت ملی بحث کنیم و آنچه باعث راحتی مردم و کشورمان خواهد شد را به تصویب برسانیم.»
این در حالی است که پزشکیان روز چهارشنبه ۷ شهریور پس از دیدار با رهبر جمهوری اسلامی، خواهان اجرای دستور خامنهای و «مدیریت صحیح فضای مجازی» شد و به وزرای خود دستور داد که سخنان علی خامنهای درباره «مدیریت صحیح فضای مجازی» و «ول بودن» این فضا در ایران را به شکل جدی مورد توجه قرار دهند.
رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به درسشی درباره تاخیر در برگزاری کنفرانس خبری خاطرنشان کرد: «من مشکلی ندارم میتوانم ماهی یکبار با مردم صحبت کنم. به آنچه که زمان انتخابات گفتم پایبندم و هفتۀ آینده هم نشست خبری میگذارم.»
مسعود پزشکیان که سابقه رد صلاحیت شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد، خرداد امسال پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی در حادثه سقوط هلیکوپتر، از سوی شورای نگهبان به عنوان نامزد شرکت در انتخابات «ریاست جمهوری» برگزیده شد و پس از «نمایش رقابت» با پنج برگزیده دیگر، ۱۵ تیرماه در یک انتخابات حداقلی به عنوان رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی معرفی شد.