بررسی برنامههای ۱۹ وزیر معرفی شده از سوی مسعود پزشکیان روز شنبه ۲۷ مرداد در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
پیش از آن مسعود پزشکیان اعلام کرد که دولت او «به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاستها کلی» مصوب علی خامنهای پایبند خواهد بود.
او قبل از آن و نیز در جریان تبلیغات ریاست جمهوری اسلامی ایران در روز ۳۰ خرداد گفته بود: «هرچه با سیاستهای کلی رهبری تطابق نداشته باشد، خط قرمز است.»
مسعود پزشکیان همچنین دولت معرفی شده خود به جامعه را «دولت وفاق ملی» نامید. این در شرایطی است که پس از معرفی وزرای پیشنهادی در رسانه ها موج انتقادها از او و این وزرا به راه افتاد. این انتقادها حتی از سوی شمار زیادی از مبلغان پزشکیان در دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد.
با این همه، وی از فهرست پیشنهادی خود دفاع کرده است. مسعود پزشکیان روز شنبه در این مورد گفت که نزدیک ۱۰ هزار ساعت روی وزرای پیشنهادی کار شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
او که در روزهای اخیر بارها خواستار رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به فهرست وزیرانش شده است، گفت: «مشورتها در سطح بالا انجام شده و بدون مشورت اینجا نیامدهایم.»
به طور معمول، وزیران پیشنهادی برای وزارت خانه های مهم به تایید رهبر جمهوری اسلامی می رسد.
مسعود پزشکیان در بخشی از سخنان خود گفت: «ما باید انعکاس صدای بی صدایان، بی پناهان و محرومان بوده و به فراموش شدگان، طردشدگان، حاشیه نشینان و کسانی که تریبونی برای خواستههای خود ندارند گوش فرا دهیم.»
این سخنان در شرایطی مطرح شده است که او به رغم برخی اشاره ها به شرایط بحرانی اقتصادی در ایران تاکنون در مورد اعتصاب و تجمع های اعتراضی پرستاران و اعتصاب کارگران پروژه ای در بخش های نفت و گاز اظهارنظر نکرده است.
پزشکیان حتی در مورد صدور احکام اعدام برای فعالان کارگری و مدنی و نیز بازداشت شدگان اعتراضات سالیان اخیر و اعدام شماری از آنان موضع گیری نکرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش در مجلس شورای اسلامی گفت: «مردم امروز از ما شاکی هستند. مقصر ما هستیم. مقصر آمریکا یا بیگانگان دیگر نیستند.»
پزشکیان همچنین گفت: «صدای مردم به موقع شنیده نشود شاهد ناامیدی خواهیم بود.»
مسعود پزشکیان، در پی مرگ ابراهیم رئیسی که در اردیبهشت سال جاری در یک حادثه هوایی کشته شد، در جریان یک رایگیری تعیین شد. روند بررسی وزرای پیشنهادی دولت در مجلس تا روز ۳۱ مرداد ادامه خواهد داشت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گزارش خبرگزاری ایسنا، پس از پایان بررسی برنامه دولت در روز شنبه، نمایندگان مجلس وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارت خانهها میشوند که اولین بررسی صلاحیت مربوط به علیرضا کاظمی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، است.
در همین ارتباط، محمدقسیم عثمانی، نماینده مجلس از شهر بوکان، روز شنبه در سخنانی از نبود اهل سنت در دولت مسعود پزشکیان انتقاد کرد و گفت که پزشکیان حتی حاضر نشد که توضیح دهد چرا به نخبگان اهل سنت میدان نداده و به او گفته است که «در کردستان که رای ندادند.»
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسعود پزشکیان گفت: «شما نهتنها صندلی وزارت که چهارپایه معاونت را هم به اهل سنت اختصاص ندادید.»
او اضافه کرد: «آبروی ما به خاطر حمایت از شما دارد در فضای مجازی لگدمال میشود و شما و یارانتان ککتان هم نمیگزد.»
در روزهای اخیر، فعالان و تشکل های مستقل معلمان همراه با شماری از روزنامه نگاران بارها از علیرضا کاظمی، عملکردش در سالیان اخیر و دیدگاه هایش انتقاد کرده اند.