نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۱۷ مرداد در جلسه کابینه این کشور به ایران، و گروههای نیابتی مورد حمایتش یعنی حماس در غزه و حزبالله در لبنان، هشدار داد.
نخست وزیر اسرائیل انتشار گزارش ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در مورد حمله مرگبار پهپادی به کشتی مرسر استریت در آبهای نزیک عمان را که در آن جمهوری اسلامی مسئول حمله شناخته شده است، ستود و گفت اکنون وقت عمل فرا رسیده است.
آقای بنت گفت: «خوشحال شدم که ایالات متحده از طریق سنتکام گزارشی ارائه داد که جزئیات نحوه ارتباط بی چون و چرای ایران با حمله به کشتی مرسر استریت را نشان می دهد. همانطور که هفته گذشته گفتم، ایران کشوری است که این حمله دریایی را انجام داده و هنوز هم در تلاش برای فرار از مسئولیت این اقدام بزدلانه است. من همچنین از پیام کشورهای گروه هفت که این حمله را محکوم کردند و انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفتند، استقبال می کنم... اما اکنون وقت عمل است و نه فقط اکتفا کردن به صدور بیانیهها.»
در حمله پهپادی ایران به کشتی مرسر استریت یک شهروند بریتانیایی و یک شهروند رومانی کشته شدند.
جمعه گذشته، شورای امنیت سازمان ملل متحد جلسه غیرعلنی برای بررسی این حمله برگزار کرد. باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا پس از جلسه در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران در سازمان ملل گفت بریتانیا در این جلسه ادله خود را در مورد مسئولیت ایران در این حمله مرگبار ارائه داده است. به گفته وی، پهپاد مورد استفاده، بر اساس اجزای به دست آمده آن، از نوع شاهد- ۱۳۶است و این نوع پهپاد صرفا در ایران تولید می شود.
آمریکا با محکوم کردن اقدام ایران، حمایت خود را از ارائه پاسخ بین المللی به تهران اعلام کرده است.
نخست وزیر اسرائیل در ادامه سخنان روز یکشنبه خود در جلسه کابینه، به حماس نسبت به ادامه ارسال بالن های آتش زا از نوار غزه به طرف اسرائیل هشدار داد و گفت دولتش در صورت ادامه این اقدام، به مانند گذشته پاسخ خواهد داد.
نفتالی بنت در مورد حملات راکتی چند روز گذشته از جنوب لبنان به اسرائیل، ضمن مسئول دانستن ایران و حزب الله لبنان گفت: «دولت و ارتش لبنان باید مسئولیت آنچه در اماکن تحت کنترل شان است را بپذیرند. در این مورد نیز برای ما مهم نیست که آیا تنها یک سازمان فلسطینی یا شورشیان مقصرند یا خیر. ما به هیچ وجه شلیک موشک به اسرائيل را نمی پذیریم.»
پس از توافق ٣١ اردیبهشت سال جاری میان اسرائیل و حماس که به درگیریهای ١١ روزه پایان داد، حملات با بالن آتشزا توسط این گروه افزایش یافته و سبب ایجاد آتشسوزی در مزارعی در اسرائیل شده است.
طرفهای فلسطینی ساکن غزه میگویند هدف از به کارگیری این بالنها، افزایش فشار بر اسرائیل جهت کاهش محدودیتها بر غزه است.