محمدرضا گرایی، درفینال وزن ۶۷ کیلوگرم رقابتهای کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۰ توکیو موفق شد با پیروزی ۹ بر یک مقابل پرویز نصیب اف اوکراینی، چهارمین مدال طلای کشتی فرنگی ایران در تاریخ المپیک را به نام خود ثبت کند.
محمدرضا گرایی برای رسیدن به مدال طلا، در رقابت های روز سه شنبه ۱۲ مرداد به ترتیب کشتی گیران کلمبیا، آلمان وگرجستان را از پیش رو برداشت و تنها فینالیست کشتی فرنگی ایران شد.
البته پیروزی او مقابل فرانکاشتابلر آلمانی، دارنده سه عنوان قهرمانی جهان، مهمترین پیروزی اودر رقابت های روز دوم کشتی المپیک توکیو بود.
اشتابلر به همراه محمد ابراهیم السید از مصر به طور مشترک به مدال برنز رسید ودر پایان رقابت های المپیک از ورزش حرفه ای خداحافظی کرد.
محمدرضا گرایی، کشتی گیر ۲۵ ساله شیرازی سالها با نوید افکاری که سال گذشته اعدام شد هم تیمی بود و پیش از اینکه طنابدار بر گردن او انداخته شود برای نجاتش تلاش کرد و حتی حمایت محمد بنا سرمربی تیمملی را نیز برای کمک به نوید افکاری جلب کرد.
گرایی در سال ۲۰۰۶ در رقابتهای دانشجویان جهان در ترکیه به مدال برنز وزن ۶۶ کیلوگرم رسید. او در اولین حضورش در تیم بزرگسالان، مدال برنز بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را از آن خود کرد.
گرایی در سال ۲۰۱۹ عنوان قهرمانی زیر ۲۳ ساله های جهان را در وزن ۷۲ کیلوگرم کسب کرد. گرایی با درخشش در رقابتهای وزن ۶۷ کیلوگرم المپیک توکیو، ایران را صاحب چهارمین مدال طلای کشتی فرنگی در المپیک کرد. با مدال طلای محمدرضا گرایی و نشان برنز محمدهادی ساروی، دو مقام پنجمی محمدعلی گرایی و امین میرزازاده، تیم کشتی فرنگی ایران با هدایت محمد بنا به عنوان پنجمی رسید.
- چهارمین طلا در تاریخ کشتی فرنگی ایران
در المپیک ۱۹۶۰ رم، محمد پذیرایی به مدال برنز رسید. ۱۲ سال بعد در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ، رحیم علی آبادی نشان نقره را از آن خود کرد.
در المپیک۲۰۱۲ لندن، کشتی فرنگی توسط حمید سوریان، هادی نوروزی و قاسم رضایی سه مدال طلا به دست آورد و در المپیک ۲۰۱۶ ریو توسط قاسم رضایی و سعید عبدولی دو برنز کسب کرد.
مدال طلای محمدرضا گرایی در المپیک توکیو، پس از سه نشان طلای المپیک لندن، چهارمین مدال طلای کشتی فرنگی ایران در تاریخ المپیک است.