فرار مسئولان ورزش ایران از پاسخگویی در مورد دوپینگ دو ورزشکار اعزامی به المپیک

بازیهای المپیک تابستانی امسال در توکیو برگزار خواهد شد

پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش دوپینگ دو ورزشکار اعزامی ایران به بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو، در فاصله یک ماه تا آغاز این بازی‌ها، هیچ کدام از مقام‌های مسوول در ورزش ایران به پرسش‌هایی که در این زمینه مطرح هستند پاسخ نمی دهند.

هر چند که بدون ذکر نام، خبر مثبت شدن نتیجه آزمایش دوپینگ دو ورزشکار المپیکی ایران انتشار یافت، ولی پس از چند روز مشخص شد کاروان ورزشی ایران یکی از بخت‌های کسب مدال المپیک را از دست داده است.

بهمن عسگری، نماینده وزن به اضافه ۷۵ کیلوگرم تیم ملی کاراته ایران، دوسال پیش با کسب طلای کاراته‌وان فرانسه و راهیابی به دیدار رده بندی لیگ جهانی۲۰۱۹ امارات، به عنوان نخستین کاراته کار ایران سهمیه المپیک توکیو را قطعی کرد. عسگری، دارنده ۴ طلای جهانی که مهرماه سال گذشته به کرونا مبتلا شد، با اعلام سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ - وادا - به دلیل مثبت بودن آزمایش دوپینگ از حضور در المپیک توکیو محروم شد.

به گفته کمیته ملی المپیک ایران، عسگری برای درمان ناباروری داروی ممنوعه استفاده کرده است.

همچنین یلدا ولی نژاد، یکی از دختران تکواندوکار اعزامی به المپیک، به دلیل مثبت بودن آزمایش دو‌پینگ، از همراهی تیم ایران محروم شده است. گفته می شود وی برای کاهش وزن از یک داروی ممنوعه استفاده کرده است.

البته یلدا ولی نژاد سهمیه المپیک کسب نکرده بود ولی عضو تیم اعزامی ایران به المپیک بود.

با پیشنهاد فدراسیون جهانی تکواندو، برای نخستین بار رقابت های تیمی مختلط مرد و‌ زن تکواندو به صورت آزمایشی در توکیو برگزار می شود. قرار بود ایران با ترکیب امیرمحمد بخشی، عرفان ناظمی، یلدا ولی نژاد و ملیکا میرحسینی در این رویداد حضور پیدا کند که با مثبت شدن دوپینگ یلدا ولی نژاد، فدراسیون به دنبال جایگزین کردن یک ورزشکار دیگر با میرحسینی است.

اما پس از انتشار خبر دوپینگی بودن دو ورزشکار اعزامی به المپیک، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، فدراسیون کاراته و ‌تکواندو، فدراسیون پزشکی ورزشی و‌ ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به جای پاسخگویی و روشن کردن دلیل چنین اتفاقی، از زیر بار مسولیت اطلاع رسانی، آموزش و کنترل سرمایه های ورزش ایران شانه خالی می کنند و ورزشکار، پزشک معالج و در نهایت یکدیگر را مقصر اعلام می کنند.