سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با تأکید بر حق دسترسی «عادلانه» به «فضای ماورای جو»، نسبت به ایجاد محدودیت برای ایران در این زمینه ابراز نگرانی کرد.
کاظم غریبآبادی، روز سهشنبه ۹ شهریور، در نشست سالانه کمیته استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو گفت جمهوری اسلامی به استفاده صلحآمیز و اکتشاف فضایی متعهد است و بر همین اساس خواستار دسترسی «عادلانه» برابر همه کشورها به فضا است.
وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، مایک پمپئو، برنامه فضایی ایران را «خطرناک» و «غیرصلحآمیز» توصیف کرده بود.
مقامات شماری از کشورها برنامه فضایی ایران را پوششی برای برنامه نظامی و موشکی این کشور توصیف کردهاند.
همچنین ببینید: آسوشیتدپرس: ایران یک تلاش ناکام برای پرتاب ماهواره داشته و برای یک پرتاب دیگر آماده میشوددر اردیبهشت ماه سال ۹۹، پس از آن که تهران اعلام کرد یک ماهواره نظامی را به فضا پرتاب کرده است، ایالات متحده از اتحادیه اروپا خواست افراد و نهادهایی را که در برنامه موشکی ایران فعالیت دارند، تحریم کند.
پرتاب این ماهواره واکنش کشورهای اروپایی را نیز به همراه داشت. از جمله وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای پرتاب یک ماهواره نظامی توسط ایران را بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و آن را قویا محکوم کرد.
بریتانیا نیز پرتاب ماهواره به مدار زمین توسط ایران با استفاده از فناوری موشک بالستیک را ناسازگار با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و گفت که این اقدام موجب بروز نگرانیهای عمده است.