وزارت خارجه ایران به بیانیههای دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن و وزارت دادگستری آمریکا مبنی بر کشف توطئه شبکه اطلاعاتی ایران برای ربودن یک «روزنامه نگار و فعال حقوق بشر» در نیویورک واکنش نشان داد.
روز چهارشنبه ۲۳ تیر، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، به خبرگزاری ایسنا گفت این موضوع جزئی از «سناریوسازیهای هالیوودی» است که به گفته او هدف آن «احیای ناامیدانه مهرههای سوخته» است.
هر چند خطیب زاده مدعی شد که «ادعای جدید دولت آمریکا...واقعا ارزش پاسخگویی ندارد» اما این سخنگو با متهم کردن آمریکا به «ترور، آدم ربایی و خرابکاری در کشورهای دیگر» نقشه دستگاه های اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای آدم ربایی در آمریکا را «داستان سرایی ساده لوحانه» مقامات آمریکایی توصیف کرد.
بنابر اعلام دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن و وزارت دادگستری آمریکا، سرویسهای اطلاعاتی ایران در حال برنامهریزی برای ربودن یک روزنامهنگار و فعال حقوق بشر از شهر نیویورک بودند و قصد داشتند او را به ایران ببرند. در بیانیه های این دو نهاد ایالات متحده که روز سه شنبه منتشر شد، نام افراد عضو این شبکه وابسته به حکومت ایران را که در این عملیات آدمربایی شرکت داشتند منتشر شده است.
در همین حال صدای آمریکا از خنثی شدن تلاش دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای ربودن مسیح علینژاد در نتیجه اقدام نهادهای امنیتی آمریکا خبر داد. مسیح علینژاد مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا است.
پیش از این نیز جمهوری اسلامی از طریق تحت فشار قرار دادن خانواده مسیح علینژاد در ایران قصد داشت تا این همکار صدای آمریکا را به بهانه دیدار مادرش به ترکیه بکشاند و در آنجا او را برباید. علی علینژاد، برادر مسیح این نقشه را برملا کرد و به همین دلیل به هشت سال زندان محکوم شد.
در این توطئه نیلوفر بهادریفر، ساکن کالیفرنیا، با همکاری چهار مرد قصد داشتند مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی آمریکایی و همکار صدای آمریکا، را بربایند و از طریق ونزوئلا به ایران منتقل کنند. بهادریفر هم اکنون زندانی است و به اتهام تلاش برای ربودن مسیح علینژاد در دادگاه محاکمه خواهد شد.
اظهارات سعید خطیب زاده در «داستان سرایی» خواندن بیانیه وزارت دادگستری آمریکا در خصوص تلاش برای ربودن روزنامه نگار ساکن آمریکا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران سابقه ربودن روزنامه نگاران و مخالفان خارج از کشور را در کارنامه خود ثبت کرده است. از جمله این افراد، روح الله زم، روزنامه نگار و مدیر شبکه تلگرامی آمد نیوز بود که مقیم فرانسه بود و با اقدامات دستگاه اطلاعاتی ایران، پس از سفر او به عراق، به تهران منتقل و سپس اعدام شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند