تشدید بحران اقتصادی در ایران؛ دیگر تنها سه دهک جامعه ایران بالای خط فقر هستند

عکس از آرشیو

در ادامه بحران اقتصادی در ایران، افزایش بیکاری، تورم شدید و گرانی روز افزون، یک عضو شورای شهر تهران در گزارش خود از وضعیت فقر گفت که تنها سه دهک از جامعه بالای خط فقر هستند. رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با اشاره به افزایش مشکلات اجتماعی ناشی از فقر گفت: «امروز ۷ دهک فقیر داریم و فقط ۳ دهک جامعه بالای خط فقر هستند، هیچگاه چنین وضعیتی نداشته‌ایم.»

او اضافه کرد که در مناطق جنوب تهران مراجعات به گرمخانه ها دو برابر شده است، میزان سرقت بیش از دو برابر شده و طبق پایش‌های صورت گرفته آسیب‌های اجتماعی در طبقه متوسط و فقیر بیشتر شده است.

برخی گزارش‌ها در ماه‌های اخیر حاکی از آن بود که خط فقر در ایران به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

از آنجا که جمعیت ایران به لحاظ درآمد و مصرف به ۱۰ دهک تقسیم شده است، گفته‌های عضو شورای شهر درباره خط فقر نشان دهنده آن است که بیش از نیمی از مردم ایران زیر خط فقر قرار دارند.

از سوی دیگر، افزایش فقر در ایران موجب نمود آن در افزایش ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی نظیر خودکشی و جرایمی چون دزدی شده است. از جمله به تازگی ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد دو مرد دوچرخه یک پسر بچه را در اهواز سرقت می‌کنند.

پیشتر نیز گزارش‌های متعددی از خودکشی کودکان و نوجوانان در ایران به دلیل فقر منتشر شده بود.

همچنین ببینید: نتیجه غارت ثروت ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی؛ دانش آموز ۱۱ ساله بوشهری به دلیل فقر خودکشی کرد

وضعیت بد اقتصادی در ماه‌های اخیر در شرایطی افزایش یافته که هر روز ابعاد تازه‌‌ای از فساد مالی گسترده اشخاص و نهادهای وابسته به رژیم جمهوری اسلامی آشکار می‌شود. پرونده های فساد اقتصادی افراد نزدیک به حکومت و حمایت مالی بی‌حد ‌و ‌حصر رژیم ایران از گروه‌های تروریستی مانند حزب‌الله و حماس از جمله این فسادها است.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند. آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش در این باره گفت: «مردم ایران به وضوح و روشنی سخن گفتند. آنها چهل سال فساد و سوءاستفاده را رد کردند و خواستار توقف دزدسالاری و توقف انتخاب مصالح عاملان خارجی به جای مصالح مردم ایران شدند.»