کرونا در ایران - کمبود دز دوم واکسن و ثبت رکوردی تازه در هرمزگان

۱۱ هزار و ۶۲۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا توسط وزارت بهداشت تأیید شد

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۱۱ تا ۱۲ خرداد، ۱۶۱ بیمار دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۱ هزار و ۶۲۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا توسط وزارت بهداشت تأیید شد.

در حال حاضر، ۱۳ شهر در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر)، و ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

  • آغاز ممنوعیت تردد پنج روزه

با نزدیک شدن به سالروز درگذشت آیت‌الله خمینی و تعطیلی نیمه خرداد، ستاد ملی مقابله با کرونا، از ساعت ١٢ ظهر چهارشنبه، دوازدهم خرداد تا ١٧ خرداد ممنوعیت تردد بین استانی اعمال خواهد کرد.

برخی از کارشناسان معتقدند ممنوعیت تردد پنج روزه در مهار شیوع کرونا تأثیر چندانی ندارد.

جریمه تعیین شده برای شهرهای قرمز یک میلیون تومان و برای شهرهای زرد، ۵۰۰ هزار تومان است.

  • ثبت رکوردی تازه برای هرمزگان

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، گفت در ۲۴ ساعت گذشته در هر یک دقیقه و نیم یک مبتلا به کرونا شناسایی شد. این، رکوردی تازه برای این استان محسوب می‌شود.

همچنین در یک شبانه‌روز، هفت نفر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

در حال حاضر ۵۲۰ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های این استان بستری هستند.

بنا به گزارش‌ها، شش شهرستان نیز در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند؛ اما خانم نوروزیان، وضعیت دیگر نقاط هرمزگان را نیز «ناپایدار» توصیف کرد.

پیشتر، کارشناسان بهداشتی هشدار داده بودند که هرمزگان ممکن است تبدیل به «دروازه پیک پنجم کرونا» شود.

  • کمبود دز دوم؛ مینو محرز: ممکن است واکسیناسیون از اول شروع شود

در چند روز گذشته، گزارش‌هایی در فضای مجازی مبنی بر نبودن دز دوم واکسن در ایران منتشر شده است و برخی، این فرضیه را مطرح کردند که ممکن است مقامات بهداشتی کشور برای دز دوم، واکسن تولید ایران را در نظر گرفته باشند.

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به «خبرآنلاین» گفت: «اگر قرار باشد دز دوم واکسنی چهار هفته بعد تزریق بشود؛ اما این به هر دلیلی رخ ندهد، واکسیناسیون آن فرد باید دوباره از اول شروع شود.»

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ از مردم خواست نگران نباشند. وی گفت: «وزارت بهداشت تمام سعی خود را می‌کند برای کسانی که دز اول را دریافت کردند، دز دوم واکسن را تهیه کند و در دسترس قرار دهد.»

ترکیب واکسن‌هایی با ساختار مشابه، هنوز در مرحله تحقیق قرار دارد؛ اما برخی از کشورها از جمله کانادا، با توجه به نتایج به دست آمده، ترکیب واکسن‌ آسترازنکا با فایزر یا مدرنا را جایز دانسته‌اند.

ساختار واکسن سینوفارم چین که در ایران به صورت گسترده استفاده می‌شود با این واکسن‌ها فرق دارد و فایزر و مدرنا نیز پس از دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران نسبت به ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی، در ایران استفاده نمی‌شوند.

همچنین ببینید: کرونا در ایران - وعده خرید واکسن‌های آسترازنکا و سینوفارم توسط بخش خصوصی داده شد