آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از دهم تا یازدهم خرداد، ۱۷۱ نفر دیگر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۰ هزار و ۶۸۷ مبتلای جدید به کرونا در کشور تأیید شد.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
- وعده خرید واکسنهای آسترازنکا و سینوفارم توسط بخش خصوصی
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو، از نهایی شدن خرید و واردات واکسنهای آسترازنکا و سینوفارم از سوی بخش خصوصی خبر داد.
ناصر ریاحی گفت ابتدا یک میلیون دز واکسن آسترانزکا به کشور وارد می شود و سپس، سه میلیون دز واکسن سینوفارم چین خریداری میشود.
پیشتر، رئیس سازمان غذا و دارو ایران گفته بود به رغم «هموار کردن راه» برای واردات واکسن توسط بخش خصوصی، حتی یک واکسن هم وارد نشد.
پیش از آن نیز، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرده بود که به دلیل «بروکراسی پیچیده» وزارت بهداشت فرصت واردات شش میلیون دز واکسن از دست رفت.
- سه برابر شدن اجاره ویلا همزمان با ممنوعیت تردد
ستاد ملی مقابله با کرونا، از ۱۲ تا ۱۷ خرداد، سفرهای بین استانی را ممنوع کرده است و تردد میان مناطق زرد، نارنجی، و قرمز از ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان جریمه دارد.
همزمان، خبرگزاری «ایسنا» در گزارشی، نرخ اجاره یک شب خانه و ویلای شخصی را «سه برابر گرانتر» گزارش داده است.
«ایسنا» در این گزارش نوشته است که نرخ اجاره یک شب ویلای ساحلی به هشت میلیون تومان نیز رسیده است.
- افزایش موارد ابتلا به سرخک
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از مشاهده ۲۴ مورد ابتلا به سرخک خبر داد. سید محسن زهرایی گفت اکثر موارد ابتلا در استان سیستان و بلوچستان گزارش شده است اما مواردی نیز در استانهای هرمزگان، خراسان و تهران مشاهده شده است.
آقای زهرایی گفت اگر مبتلا به کرونا میتواند ۲ تا ۳ نفر را بیمار کند، در مورد سرخک، هر بیمار در تماس با افراد دیگر میتواند تا ۱۸ نفر را مبتلا کند.
در سال ۱۳۹۹، تنها سه مورد ابتلا به سرخک گزارش شده بود.
نگرانی خانوادهها از حضور در مراکز بهداشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا و جریانهای «ضد واکسن» از جمله دلایل افزایش موارد ابتلا به سرخک در ایران عنوان شده است.
- نقض قرنطینه به رغم جریمه یک میلیون تومانی
سازمان حراست کل کشور گزارش داده است که حدود ۲۲ درصد کل بیماران کرونایی قرنطینه را نقض کردهاند.
حسین ذوالفقاری، رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور را «نامطلوب» توصیف کرد و گفت در این رابطه نباید تنها به جریمه اکتفا کرد.
چندی پیش، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، نیز در مورد نقض قرنطینه هشدار داد و گفته بود حتی جریمه یک میلیون تومانی نیز نتوانسته است جلوی تخلفات را بگیرد.
به گفته آقای رئیسی، از آغاز همهگیری کرونا تاکنون هشت میلیون فقره جریمه صادر شده است. اما باز هم موردی پیدا شده است که به رغم جریمههای متعدد، پنجاه بار قرنطینه را نقض کرده است.