کرونا در ایران - تهران در «شرایط بحرانی» قرار گرفت

ظرفیت تخت‌های آی سی یو در تهران پر شده است

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۲۰ تیر تا ۲۱ تیر، ۲۰ هزار و ۸۳۹ مورد جدید ابتلا در کشور ثبت شد. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۸۲ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

این در حالی است که محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران می‌گوید آمار قربانیان در تهران به مرز ۱۰۰ نفر در روز نزدیک می‌شود.

همچنین بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در روز گذشته ٢٨ نفر در استان سیستان و بلوچستان بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند.

وزارت بهداشت، آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد. بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند.

پر شدن ظرفیت «آی سی یو» در تهران

علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت شمار بستری شده‌ها در استان تهران از مرز شش هزار بیمار گذشته است.

در همین حال، نادر توکلی، معاون ستاد مقابله با کرونای استان تهران از پر شدن تخت‌های آی‌سی یو در تهران خبر داده است.

آقای توکلی همچنین گفت روزانه ۱۵۰۰ مورد جدید در بیمارستان‌های تهران بستری می‌شوند.

به گفته معاون ستاد مقابله با کرونا استان تهران، روز یکشنبه، ۲۰ تیر، ۸ هزار و ۶۰۰ بیمار سرپایی به بیمارستان‌های تهران مراجعه‌ کردند.

ناهید خداکرمی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز می‌گوید آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در تهران ۳ برابر شده است و از اول اسفند تا هجدهم تیر، ۳۳ هزار و ۲۴۰ نفر به دلیل کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

سیستان و بلوچستان، یزد و بوشهر در صدر آمار فوتی‌ها

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت از افزایش ۴۰ درصدی مراجعه‌کننده‌های کرونا به بیمارستان درهفته گذشته خبر داد. خانم لاری همچنین گفت از لحاظ شمار مرگ و میر، سیستان و بلوچستان، یزد و بوشهر در صدر آمار قرار دارند.

در حالی که حدود ۲۰ روز است که وضعیت سیستان و بلوچستان بحرانی است، وزیر بهداشت به این استان سفر کرد.

در همین حال، نماینده زاهدان در مجلس از کمبود اکسیژن، پزشک و واکسن خبر داد و سخنان وزیر بهداشت را «دروغ محض» خواند.

فداحسین مالکی گفت :«‌می‌گویند در زاهدان و استان تخت خالی وجود دارد که این دروغ محض است. ما از گوینده این سخنان به دلیل اظهاراتش شکایت خواهیم کرد.»

آقای مالکی گفت طبق گزارش ارائه شده به وزیر بهداشت، یک نفر بیشتر فوت نکرده است. او این اظهارات را «توهین به شعور مردم» خواند و گفت در همان روز، ۳۲ نفر فوت شده بودند.

پیشتر، وزیر بهداشت ایران ادعا کرده بود که در سیستان و بلوچستان حدود ۴۰۰ تخت خالی وجود دارد. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت هم گفته بود که «مشکلی از لحاظ اکسیژن‌ساز و تخت در این استان وجود ندارد.»

همچنین ببینید: کرونا در ایران - سردخانه‌ها در سیستان و بلوچستان «از جنازه پر شده»؛ تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها در ۲۵ استان روند صعودی دارد