با ادامه بحران کرونا در سراسر ایران، وزارت بهداشت روز یکشنبه ۲۰ تیر اعلام کرد ۱۶۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در حال حاضر تعداد افراد بستری شده و فوتی های کرونا در ۲۵ استان روند صعودی دارد و ۱۴۳ شهرستان کشور در وضعیت قرمز هستند.
در این میان، برخی نقاط ایران در وضعیت حادتری هستند. ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته است با اینکه استان هرمزگان شامل دو درصد از جمعیت کشوراست ولی «حدود ۱۱ درصد موارد بستری کرونایی از این استان» گزارش شده است.
در سیستان و بلوچستان نیز وضعیت کماکان قرمز است. خبرگزاری ایسنا در گزارشی پیرامون شهرستان مرزی خاش نوشته است ساکنان این منطقه «در سایه کم توجهیها و بی تدبیریهای مدیران و مسوولان شرایط و وضعیت دشوار و مشقت باری را تحمل می کنند.»
در مجموع، و بنابر اعلام دکتر محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸ نفر در استان سیستان و بلوچستان به دلیل ابتلا به کرونا جان باختهاند. در این صورت، با درنظر گرفتن آمارهای رسمی، میزان فوتی ها در این استان ۱۷ درصد از کل فوتیهای کشور را تشکیل می دهد.
این در شرایطی است که هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل، در استان سیستان و بلوچستان گفته است بیمارستانهای این شهر «پر از بیماران کرونایی شده است.»
مهدی شمس آبادی، دادستان استان سیستان و بلوچستان گفته با شرایطی که این استان دارد «نباید شب ها خواب به چشم وزیر بهداشت بیاید.»
او ادعاهای سعید نمکی، وزیر بهداشت، در مورد وجود تخت های خالی بیمارستانی در این استان را رد کرده و گفته است «سردخانهها از جنازه پر شده و این واقعیتی است که نمیتوان انکار کرد.»
نظرسنجی از مردم: مقامات ناکارآمد هستند
ناکارآمدی مقامات ایران در مقابله با بیماری کرونا در یک نظرسنجی کشوری پیرامون این بیماری بازتاب یافته است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این نظرسنجی که اردیبهشت امسال انجام شده نزدیک به ۷۵ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کرده اند که به درستی سیاستها و اقدامات دولت برای مقابله با بحران کرونا «تاحدی، کم، و خیلی کم» اعتماد دارند.
در روزهای گذشته و با تداوم آشفتگی در سیاست های دولت برای مقابله با کرونا، انتقاد شهروندان از مقامات مختلف آشکارتر شده است. رضا کیانیان، بازیگر سینما و تلویزیون ایران در اینستاگرام خود با انتشار ویدیویی خطاب به وزیر بهداشت نوشته است: «آقای نمکی این جا مرز ایران و ارمنستان است. اوضاع درمان در مملکت ما با وزارت شما چقدر با نمک شده است. البته شما که مشکلی ندارید! دوستان شما هم هر روز از واکسن جدیدی رونمایی می کنند که معلوم نیست چقدر از بودجه مملکت را هزینه کرده اند.»
مسئولان دولتی به تازگی بار دیگر وعده دادهاند که تا آخر تیرماه روند واکسیناسیون کرونا به سرعت نسبی برسد. با این حال گزارشها حاکی است که برنامهریزی و تلاش مردم برای سفر به ارمنستان و دریافت واکسن تشدید شده است.