بنا بر گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، وضعیت سلامت بهنام محجوبی، یکی از دراویش گنابادی و زندانی سیاسی در ایران که طی روزهای گذشته در پی «مسمومیت دارویی» به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده بود، نامساعد اعلام شده و گفته میشود این زندانی سیاسی در حال حاضر با «دستگاه تنفسی» زنده است.
ابراهیم الله بخشی، از دراویش گنابادی در توئتیر خود با انتشار اخباری از وخامت حال بهنام محجوبی نوشت: «با همراهی مردم در داخل بیمارستان، بالاخره مادر توانست فرزندش را ببیند. تنفس سی درصد بادستگاه، علائم حیاتی صفر.»
با همراهی مردم در داخل بیمارستان، بالاخره مادر توانست فرزندش را ببیند.
— ابراهیم اللهبخشی (@allahbakhshii) February 16, 2021
تنفس سی درصد بادستگاه، علائم حیاتی صفر #بهنام_محجوبی
علیرضا روشن، شاعر و نویسنده و از مدیران وبسایت مجذوبان نور نیز با انتشار فایل صوتی در توئیتر خود نوشت که بهنام محجوبی به بیماری «پانیک اعصاب» مبتلا بوده و با وجود صدور برگهای از سوی پزشکی قانونی منبی بر عدم تحمل کیفر، این زندانی سیاسی نه تنها آزاد نشده است بلکه امکان دسترسی به داروهای مورد نیازش را نداشته و او را به بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران منتقل کردند.
آقای روشن در ادامه صحبتهای خود میگوید: بهنام محجوبی «چی کار میتوانست بکند؟ اگر زندان نمیشد چه اتفاقی مگر میافتاد؟ با این حال او را گرفتند و کردند سینه زندان.»
درباره بهنام محجوبی pic.twitter.com/Dh6gO4oXIr
— علیرضا روشن (@alirezaroashan) February 16, 2021
از سوی دیگر مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری در توئیتر خود نوشت: «براساس ماده ۱۱۶ محبوسین دارای بیماری پرخطر میبایست تحت نظر پزشک متخصص وبه صورت مجزا نگهداری و معالجه شوند. وقتی از تعویق اجرای مجازات به دلیل بیماری صحبت میشود، یعنی محرز گردیده تحمل حبس، جان محبوس را به خطر انداخته است، مصرف اجباری یا اختیاری دارو توسط محبوس در زندان، رافع مسؤولیت نیست.»
براساس ماده ۱۱۶ محبوسین دارای بیماری پرخطرمیبایست تحت نظر پزشک متخصص وبه صورت مجزا نگهداری و معالجه شوند.وقتی از تعویق اجرای مجازات به دلیل بیماری صحبت میشود، یعنی محرزگردیده تحمل حبس جان محبوس رابه خطرانداخته است،مصرف اجباری یااختیاری داروتوسط محبوس در زندان،رافع مسؤولیت نیست .
— Mostafa Daneshjou (@mostafadaneshjo) February 16, 2021
بر اساس اخبار منتشر در شبکههای اجتماعی، این درویش گنابادی زندانی، روز شنبه ۲۵ بهمنماه در پی «مسمومیت دارویی» از زندان اوین به بیمارستان لقمان تهران منتقل شده و روز یکشنبه ۲۶ بهمنماه یکی از ماموران زندان اوین در بیمارستان لقمان به خانواده بهنام محجوبی گفته بود سطح هوشیاری این زندانی سیاسی پایین آمده و او به کما رفته است.
سازمان عفو بینالملل نیز با ضروری دانستن انجام تحقیقات کیفری درباره شرایط بحرانی این زندانی عقیدتی ۳۴ ساله، با انتشار متنی در توئیتر اعلام کرده است که: «او برای ماهها به روشهای مختلف از جمله از طریق منع عامدانه دسترسی به مراقبتهای پزشکی شکنجه شد. مقامات قضایی و پزشکان زندانی که مسئول این اعمال بیرحمانه هستند باید محاکمه شوند.»
انجام تحقیقات کیفری درباره شرایط بحرانی #بهنام_محجوبی زندانی عقیدتی ۳۴ ساله ضروری است. او برای ماهها به روشهای مختلف از جمله از طریق منع عامدانه دسترسی به مراقبتهای پزشکی شکنجه شد. مقامات قضایی و پزشکان زندانی که مسئول این اعمال بیرحمانه هستند باید محاکمه شوند. pic.twitter.com/BBTCqRJ820
— Amnesty Iran (@AmnestyIran) February 16, 2021
بهنام محجوبی پیشتر در یک فایل صوتی که از داخل زندان منتشر و در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته است با شرح وضعیت سلامت خود و عدم انتقال او به بیمارستان به بهانه «زندانی امنیتی» گفته بود: «قانع شدهام آنها قصد کشتن من را دارند. پس من اجازه این کار را به آنها نمیدهم و خودم دست به اعتصاب غذا میزنم تا بمیرم.»
همچنین ببینید: وضعیت نگرانکننده یک درویش گنابادی زندانی در ایران؛ بهنام محجوبی: «افول انسانیت» را دیدمآقای محجوبی از جمله دراویش گنابادی است که با اتهام اجتماع و تبانی در حوادث گلستان هفتم بازداشت شده است. او که به دو سال زندان محکوم شده در این مدت نتوانسته به قید وثیقه از زندان آزاد شود.
در پی حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله سابق دراویش گنابادی، تعداد زیادی از دراویش گنابادی خود را به آن خیابان رساندند تا از تجمع نیروها امنیتی و انتظامی مقابل خانه نورعلی تابنده جلوگیری کنند و وضعیت محل را به حالت عادی بازگردانند.
این تجمعات به درگیری نیروهای امنیتی و یگان ویژه با دراویش حاضر در آن محل منجر شد. در جریان این درگیریها، صدها درویش گنابادی زخمی و بازداشت شدند و متعاقب آن به مجازاتهای شدید محکوم شدند.
ایالات متحده در سالهای اخیر در گزارشهای حقوق بشری خود، بارها به نقض گسترده حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی در ایران اعتراض کرده است.