آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه هشتم اسفند ساعتی پس از انتشار عمومی گزارش اطلاعاتی در مورد کشته شدن جمال خاشجقی، ۷۶ شهروند عربستان سعودی را در فهرست محدودیت صدور روادید قرار داد. همزمان وزارت خزانهداری آمریکا نیز ۱۷ شهروند عربستان را تحریم کرد.
وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه گفت: «امروز ممنوعیت ویزایی جدیدی را با عنوان ممنوعیت خاشقجی ... اعلام میکنم. این ممنوعیت به وزارت خارجه ایالات متحده اجازه میدهد اشخاصی را که گمان میرود به نمایندگی از یک دولت خارجی در عملیات فراقانونی سرکوب، آزار، رصد، تهدید، و یا آسیب رساندن به روزنامهنگاران، فعالان، یا ... مخالفان دست داشته باشند ... هم خود و هم خانوادهشان مورد محدودیت صدور روادید قرار میگیرند.»
آنتونی بلینکن در ادامه این بیانیه افزود که در راستای همین دستور ۷۶ شهروند عربستان سعودی که این باور وجود دارد مرتکب تهدید مخالفان در خارج از کشور، از جمله کشتن خاشقجی شده باشند، با محدودیت صدور روادید روبرو میشوند.
یک گزارش اطلاعاتی دولت آمریکا که روز جمعه ۸ اسفند منتشر شد می گوید محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، عملیات «گرفتن و یا قتل» جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد ریاض، در کنسولگری سعودی در استانبول را تایید کرده بود.
وزارت خارجه عربستان سعودی شامگاه جمعه با صدور بیانیه ای در واکنش به گزارش اطلاعاتی آمریکا، دست داشتن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در پرونده قتل جمال خاشقجی را رد کرد.
وزیر خارجه ایالات متحده همچنین گفت که از وزارت خارجه خواسته است هر ساله بخشی به گزارش حقوق بشر سالانه اضافه شود و در آن موارد فعالیتهای فراقانونی هر دولتی، مورد بررسی قرار گیرد.
The murder of journalist and U.S. lawful permanent resident Jamal Khashoggi shocked the world. Starting today, we will have a new global policy bearing his name to impose visa restrictions on those who engage in extraterritorial attacks on journalists or activists.
— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) February 26, 2021
وزارت خزانهداری ایالات متحده هم اعلام کرد سعود القحطانی، همدست او ماهر مطرب، و محمد الطیبی و ۱۴ عضو دیگر تیم دست اندرکار قتل جمال خاشقجی، طبق قوانین مگنیتسکی تحریم شده و به فهرست اوفک اضافه شدند.
سعود القحطانی که یک معتمد نزدیک به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به شمار می رود، مدیر مرکز رسانه ای دربار سلطنتی سعودی بود. او به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی، در کنسولگری عربستان در استانبول، از این سمت برکنار شد.
جمال خاشقجی، شهروند عربستان سعودی که دارای اقامت دائم ایالات متحده بود، برای روزنامه آمریکایی واشنگتن پست مطلب می نوشت و در سال ۲۰۱۸ بعد از مراجعه به کنسولگری عربستان سعودی، به قتل رسید.
همچنین ببینید: گزارش اطلاعاتی آمریکا: عملیات «گرفتن و یا قتل جمال خاشقجی» با تأیید محمد بن سلمان صورت گرفته بود