بایدن و نتانیاهو گفتگو کردند؛ رئیس جمهوری آمریکا: انتظار دارم امروز تنش‌ها به میزان چشمگیری کاهش یابد

این دومین تماس دو رهبر در یک هفته اخیر است.

این دومین تماس دو رهبر در یک هفته اخیر است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، درباره درگیری‌ها در غزه گفت‌و‌گو کرد.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌و‌گو با نخست وزیر اسرائيل جزئیات شرایط غزه را مورد بررسی قرار داده است. بنا بر این بیانیه، پرزیدنت بایدن به آقای نتانیاهو گفته است که انتظار دارد امروز «تنش‌زدایی عمده‌ای» در مسیر رسیدن به یک آتش‌بس، انجام شود.

بیانیه کاخ سفید می گوید در این گفتگو همچنین «پیشرفت اسرائيل در کاهش توانایی‌های حماس و دیگر عوامل تروریستی، و تلاش‌های دیپلماتیک جاری توسط دولت‌های منطقه و آمریکا» با جزئیات بررسی شد.

ساعتی بعد از این بیانیه، آسوشیتدپرس گزارش داد به رغم درخواست جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از نخست وزیر اسرائيل برای کاهش درگیری ها در غزه، بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه گفت مصمم است که عملیات نظامی را تا رسیدن به اهداف آن ادامه دهد.

اسرائیل روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد که یک چارچوب زمانی برای پایان خصومت‌ها با غزه تعیین نمی‌کند. حملات هوایی ارتش اسرائيل به فلسطینی‌ها در باریکه غزه و حملات راکتی پیکارجویان حماس علیه اسرائيل روز چهارشنبه نیز ادامه داشت.

در همین حال، خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از منابع نظامی از شلیک چهار راکت از جنوب لبنان به سمت اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائيل نیز می‌گوید دو راکت شلیک شده در دریا افتاد، یکی در منطقه‌ای باز فرود آمد، و راکت چهارم نیز توسط پدافند هوایی اسرائیل منهدم شد. ارتش اسرائیل در واکنش، مناطقی در لبنان را با توپخانه هدف قرار داد.

به گزارش رویترز، در نشانه ای از یک تحرک دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری ها، یک منبع مصری گفت که دو طرف درگیر با کمک میانجی ها، بر سر یک آتش‌بس به توافق اصولی رسیده‌اند، اما مذاکرات مربوط به جزئیات آتش‌بس به شکل پنهانی ادامه دارد تا از فروپاشی احتمالی توافق جلوگیری شود.

در آمریکا، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و دولت او، از نخست وزیر اسرائيل و دیگر مقامات آن کشور خواسته‌اند که بمباران غزه را کاهش دهند. این خبرگزاری می‌گوید یک منبع مطلع این موضوع را روز سه شنبه بیان کرد.

منابع بیمارستانی فلسطینی در غزه می‌گویند ۲۱۹ نفر در بمباران‌های هوایی ده روز گذشته که به ویرانی خیابان‌ها، ساختمان‌ها، و زیرساخت‌های دیگر منجر شده و شرایط انسانی در غزه را بدتر کرده است، کشته شده اند. در اسرائيل نیز ۱۲ نفر، از جمله شهروندان خارجی، در حملات راکتی جان باخته‌اند.

در میانه اردیبهشت، تلاش اسرائیل برای اخراج شماری از خانواده‌های فلسطینی از خانه‌هایشان در منطقه شیخ جراح موجب اعتراض فلسطینی‌ها در اورشلیم شرقی و افزایش تنش‌ها شد. همان زمان،‌ جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس تلفنی با همتای خود در اسرائیل، نگرانی جدی دولت بایدن در مورد وضعیت درگیریهای خشونت بار جاری در اورشلیم را ابراز داشت.

بعد از این تنش‌ها حماس از غزه به سوی شهرهای اسرائیل صدها راکت پرتاب کرد که چند کشته برجای گذاشت. اسرائیل هم در مقابل، حملات موشکی به غزه را آغاز کرد که بیش از ۸۰ کشته برجای گذاشت.

حماس که کنترل غزه را در دست دارد، در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قراردارد.