به دنبال رد درخواست اعاده دادرسی حیدر قربانی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام توسط دیوان عالی کشور، کاربران ایرانی با انتشار پیامهایی با هشتگ «نه_به_اعدام_حیدر_قربانی» و «حیدر_قربانی» یک طوفان توئیتری به راه انداختند.
کاربران در توئیتر روز شنبه ۶ شهریور ماه، با انتشار پیامهایی از مقامات جمهوری اسلامی خواستند حکم اعدام این زندانی سیاسی کُرد را لغو کنند.
امجد حسینپناهی، فعال حقوق بشر، به نقل از صالح نیکبخت، وکیل مدافع این زندانی سیاسی، نوشت که این «حکم قطعی شده و در آستانه اجرا است.»
صالح نیکبخت، وکیل حیدر قربانی: با توجه به رد درخواست اعاده دادرسی در خصوص پرونده حیدر قربانی، حکم قطعی شده و در آستانه اجرا است.#نه_به_اعدام_حیدر_قربانی #SaveHaydarGhorbani
— Amjad Hossein Panahi (@amjad_panahi) August 28, 2021
کاوه کرمانشاهی با اشاره به اعتراف تحت شکنجه این زندانی سیاسی در توئیتر خود نوشت: «حیدر قربانی، قربانی سیستم شکنجه و اعترافگیری جمهوری اسلامی ایران است.»
حیدر قربانی، قربانی سیستم شکنجه و اعترافگیری جمهوری اسلامی ایران است. در بازداشتگاه آنقدر او را شکنجه کردند تا جلو دوربین پرستیوی بنشیند و اعتراف کند.#SaveHaydarGhorbani#نه_به_اعدام_حیدر_قربانی pic.twitter.com/GWzws3StDB
— Kaveh Kermanshahi (@KavehKermashani) August 28, 2021
کاربر دیگری با انتشار تصاویری از تجمع گروهی از ایرانیان در شهر اشتوتگارت آلمان در حمایت از آقای قربانی نوشت: «همگان برای لغو حکم غیرانسانی اعدام زندانی سیاسی کُرد حیدر قربانی تلاش کنیم.»
شنبه ۲۸ اوت (۶ شهریور) شهر اشتوتگارت آلمان؛ همگان برای لغو حکم غیرانسانی اعدام زندانی سیاسی کُرد #حیدر_قربانی تلاش کنیم. #نه_به_اعدام #نه_به_اعدام_حیدر_قربانی #اعدام_نکنید#SaveHaydarGhorbani @amnesty pic.twitter.com/TpzfBTfwGs
— abbas-mohammadpoor (@No_ToExecution) August 28, 2021
کاوه قریشی، روزنامه نگار، نیز با اشاره به صحبتهای وکیل پرونده حیدر قربانی، در صفحه توئیتر خود نوشت: «از حداقل ۱۵ سال پیش فعالیت صالح نیکبخت را به عنوان وکیل زندانیان سیاسی دنبال میکنم. او تنها در شرایط حیاتی هشدار میدهد.»
ازحداقل ۱۵سال پیش فعالیت صالح نیکبخت را بعنوان وکیل زندانیان سیاسی دنبال میکنم. او تنها درشرایط حیاتی «هشدار» میدهد.
— Kaveh Ghoreishi (@KavehGhoreishi) August 28, 2021
نیکبخت دیروز گفته: «با توجه به رد درخواست اعاده دادرسی درخصوص پرونده حیدر قربانی حکم قطعی شده و درآستانه اجراست.»#نه_به_اعدام_حیدر_قربانی #SaveHaydarGhorbani
آیدا یونسی خواهر علی یونسی، دانشجوی زندانی در ایران، نیز ضمن درخواست لغو حکم اعدام این زندان سیاسی در توئیتر نوشت: «هیچ کس را اعدام نکنید.»
#حیدر_قربانی را اعدام نکنید.
— Aida Younesi آیدا یونسی (@YounesiAida) August 28, 2021
هیچ کس را اعدام نکنید.#SaveHaydarGhorbani
آرش صادقی نیز در توئیتی نوشت: «قرار است در شامگاهی پیش از ملاقات خورشید باز هم عدالت را بر دار کنند...»
کاربر دیگری به نام رضا شریفی بوکانی نیز با حمایت از حیدر قربانی در توئیتر خود نوشت: «صدایش باشیم و نگذاریم خانوادهای دیگر داغدار و سیاهپوش شود.»
حیدر قربانی را تنها نگذاریم، در کنارش باشیم. صدها انسان در کردستان خطاب به رهبر جمهوری اسلامی خواستار لغو حکم اعدامش شدند. پس صدایش باشیم و نگذاریم خانواده ای دیگر داغدار و سیاه پوش شود.#نه_به_اعدام_حیدر_قربانی#SaveHaydarGhorbani
— Reza Boukani - رضاشریفی بوکانی (@sharifibokani) August 28, 2021
صالح نیکبخت، وکیل مدافع آقای قربانی، که میگوید دادگستری ایران حتی منطبق با قانون اساسی کشور نیست، به صدای آمریکا گفته بود، اتهام بغی که بر اساس آن حکم اعدام برای حیدر قربانی صادر شده واقعی نیست و ضابطان قضایی بدون توجه به دلایل حقوقی و قانونی حکم اعدام را بر اساس اظهارات و دیدگاه خود صادر کردهاند.
همچنین ببینید: صالح نیکبخت: اتهام بغی که بر اساس آن حکم اعدام برای حیدر قربانی صادر شده واقعی نیستحسن قربانی، برادر حیدر قربانی، نیز به صدای آمریکا گفته بود برادرش بیگناه است، دیوان عالی کشور دلیلی برای رد درخواست اعاده دادرسی او ارائه نکرده است، و جمهوری اسلامی میخواهد بدون دلیل اعدامش کند. او می گوید خانواده آقای قربانی نامهای به رئیس قوه قضاییه، رهبر جمهوری اسلامی و مراجع تقلید شیعه فرستاده اند تا پرونده بازبینی شود.
همچنین ببینید: خانواده حیدر قربانی با ارسال نامهای به مقامات ایران خواستار بازبینی در حکم اعدام او شدندحیدر قربانی، زندانی سیاسی در ایران بە همراه محمود صادقی، برادر همسرش، مهر ماه سال ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات بازداشت شد.
او پس از آن که در دوران بازجویی، تحت شکنجههای شدید مجبور به اعتراف به «همکاری و معاونت در قتل چند عضو سپاه پاسداران» شده بود بهمن ماه سال ۹۸ توسط شعبە یک دادگاه انقلاب سنندج به اتهامهای «بغی» و «همکاری و عضویت در حزب دموکرات کُردستان ایران» بە اعدام محکوم شد. این حکم اوایل بهمن ٩٨ در زندان مرکزی سنندج رسما بە او ابلاغ شد.