اعتراض معیشتی بازنشستگان مخابرات و پرستاران در چند شهر ایران

اعتراض معیشتی بازنشستگان مخابرات، تبریز ـ آرشیو

گروهی از بازنشستگان شرکت مخابرات روز دوشنبه ۱۴ آبان اعتراضات معیشتی در ایران را ادامه دادند و در چند استان از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، خوزستان، کرمانشاه، و اصفهان تجمع کردند. هم‌زمان، اعتراضات پرستاران نیز از سر گرفته شد.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده توسط منابع صنفی در روز دوشنبه چهاردهم آبان، این اعتراضات دست‌کم در شهرهای تبریز، رشت، اهواز، کرمانشاه، و اصفهان شکل گرفت.

در تجمع هفتگی بازنشستگان مخابرات در تبریز، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان رسیدگی به مطالباتشان شدند و شعار دادند: «مخابرات فنا شده، اسیر قلدرها شده» و «مسئولین دروغگو، عمل به وعده‌هات کو؟»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی شماری از بازنشستگان مخابرات آذربایجان شرقی

معترضان بازنشسته در رشت هم شعار دادند: «اجرای آیین‌نامه، حق مسلم ماست»، «مخابرات ایران، قانون نمی‌پذیرد»، «وزیر ارتباطات، کجایی کجایی؟»، و «وزیر بی‌تفاوت، نمی‌خوایم نمی‌خوایم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بازنشستگان معترض مخابرات در رشت: «اجرای آیین‌نامه حق مسلم ماست»

بازنشستگان معترض در اهواز نیز با شعارهایی از جمله «سهامدار حیا کن، شرکت رو واگذار کن»، و «سهامدار دروغگو، حاصل وعده‌هات کو؟» به اعتراض پرداختند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان مخابرات در اهواز: «سهامدار دروغگو، حاصل وعده‌هات کو»

معترضان در کرمانشاه نیز شعار دادند: «نه سرما نه گرما، نیست جلودار ما» و «حقوق نصفه نیمه، سکوت کنیم همینه.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات در کرمانشاه

بازنشستگان مخابرات در اصفهان نیز شعار دادند: «نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان مخابرات در اصفهان: «نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت»

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماه‌ها است که به طور مستمر در جریان است. به‌روز نشدن کمک هزینه‌های رفاهی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بی‌توجهی مدیریت به آیین‌نامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سال‌های گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.

هم‌زمان با اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات، اعتراضات معیشتی پرستاران نیز روز دوشنبه ۱۴ آبان از سر گرفته شد و کارکنان مراکز درمانی در برخی مناطق کشور از جمله زنجان و یزد تجمع کردند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تصاویری دیگر از تجمع پرستاران در زنجان در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان

پرستاران معترض در زنجان با شعار «پرستار داد بزن، حقت رو فریاد بزن» خواهان همراهی هم‌صنفی‌های خود در این اعتراضات شدند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پرستاران معترض در زنجان: «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»

معترضان در یزد نیز شعار دادند: «حقمون رو نگیریم، شیفتمون رو نمی‌ریم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی پرستاران در یزد: «حقمونو نگیریم شیفتمونو نمی‌ریم»

تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکل‌گیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنباله‌دار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستان‌های دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.

بنابر گزارش‌ها پابرجا بودن مشکلات پرستاران باعث شده است تا رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری در نامه‌ای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بسته‌های خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخش‌ها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کند.

تداوم اعتصاب‌های پرستاران به برخورد امنیتی و بازداشت شماری از پرستاران منجر شد که در واکنش به این اقدام وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بین‌المللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.

همچنین ببینید: وعده «چهار برابر شدن» اضافه کاری پرستاران در جلسات مجلس و دولت

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی هم‌زمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.

در این زمینه، حسن منصور اقتصاددان، پیشتر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که برنامه بودجه سال آینده «تورم را بیشتر و حلقه معیشتی را تنگ‌تر» خواهد کرد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

حسن منصور: بودجه سال آتی تورم را بیشتر و حلقه معیشتی را تنگ‌تر می‌کند