رئیسکل سازمان نظام پرستاری در نامهای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بستههای خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخشها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد نجاتیان نوشت: تعرفههای پرستاری برای سال آینده باید براساس نرخ تورم محاسبه شود اما متر و معیار محاسبه نرخ تورم مشخص نیست.
او همچنین از دعوت نشدن نمایندگان این سازمان دولتی پرستاران به جلسات تشکیل شده در مورد این موضوع خبر داد و اضافه کرد: تنها به یک جلسه دعوت شدهایم و ارسال مصوبه شورای عالی بیمه بدون نظر سازمان نظام پرستاری به دولت، مورد قبول سازمان نظام پرستاری نخواهد بود.
پیش از این گزارش ها حاکی از آن بود که شورای نمایندگان پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا روز ۱۷ آبان، روز پرستار، به دولت برای رسیدگی به مطالبات جامعه پرستارای ایران مهلت داده اند.
آنها اعلام کرده اند که در هیچ یک از مراسم دولتی برای برگزاری این روز شرکت نخواهند کرد.
در همین حال، رسانهها از تداوم کمبود پرستار در شبکه درمان ایران و تشدید روند مهاجرت پرستاران خبر میدهند.
یک مقام وزارت بهداشت نیز ضمن تایید این موارد گفته است که حقوق پرستاران متناسب با سختیکار آنان نیست و این مساله باعث شده با مهاجرات پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور مواجه شویم.
مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایههای انسانی وزارت بهداشت به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته که متوسط اضافهکار پرستاران کمتر از ۳۰ هزار تومان برای هر ساعت است که این موضوع و مشکلات دیگر ما را با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه کرده چرا که بسیاری از کشورهای دنیا شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم میکنند.
عباس عباسزاده تاکید کرد در خدمات بالینی با چالشهای بسیاری مواجه هستیم که به مردم آسیب وارد میکند.
به گفته او، بسیاری از کشورهای دنیا به پرستار نیاز دارند و شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم میکنند، به همین دلیل با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم.
در همین ارتباط، دبیرکل خانه پرستار ایران روز ششم آبان از خانه نشین بودن ۵۰ هزار پرستار خبر داده و گفته بود: «تا زیرساختها را درست نکنیم، استخدام مثل آبی است که در آبکش ریخته میشود.»
محمد شریفی مقدم به روزنامه شرق گفته بود که در حال حاضر پرستاران مهاجرت یا ترک شغل میکنند و به مشاغل دیگر میروند.
تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکلگیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنبالهدار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستانهای دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.
تداوم اعتصابات پرستاران منجر به برخورد امنیتی و بازداشت شماری از پرستاران شد که در واکنش به این اقدام وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بینالمللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.
در همان زمان، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این وزارتخانه اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی در ایران را از نزدیک زیر نظر دارد و از گزارشهای مربوط به بازداشت و محکومیت «ناعادلانه» بسیاری از معترضان در این اعتراضات مسالمتآمیز ابراز نگرانی کرد.